Ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων έχει δει το μεγαλύτερο ποσό εισροών σε ένα μόνο τρίμηνο σε αυτές τις πρώτες εβδομάδες του 2021. Παρόλο που το πρώτο τρίμηνο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, έχει ήδη σπάσει το ρεκόρ όσον αφορά τις πιο σημαντικές εισροές κεφαλάιων με πάνω από 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση της CoinShares. Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι το κρυπτονόμισμα Ethereum συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών καθώς σε αυτό έχουν επενδυθεί περίπου το 50% των συνολικών ροών τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα κρυπτονομίσματα αρχίζουν να προσελκύουν κεφάλαια, ακόμη και από θεσμικούς επενδυτές ή μεγάλες εταιρείες. Η είσοδος ονομάτων όπως MassMutual, MicroStrategy, One Asser River Management και Tesla “νομιμοποίησε” στη συνείδηση και το πιο δύσπιστων το Bitcoin.

Τα στοιχεία που παρέχονται από τον διαχειριστή επενδύσεων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, CoinShares, υποστηρίζουν αυτό το αφήγημα. Σε μια πρόσφατη έκθεση που διερευνά τις εισροές στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, η εταιρεία δήλωσε ότι οι επενδυτές διέθεσαν συνολικά 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το bitcoin, το οποίο υπήρξε ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης τις περισσότερες εβδομάδες, το Ethereum σημείωσε επίσης σταθερή αύξηση των εισροών. Επιπλέον, το Ethereum ξεπέρασε ακόμη και το Bitcoin τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου, σγκεντρώνοντας σχεδόν το 50% των συνολικών ροών.

Πέρα από τη μεγάλη επιτυχία των ανταλλακτηρίων (π.χ Binance, coinbase κλπ),  η έκθεση υπογραμμίζει και την επιτυχία διαφόρων παραγώγων. Το Bitcoin έχει ήδη δει πολλές εγκρίσεις για τέτοια προϊόντα. Το πρώτο ήρθε στις αρχές Φεβρουαρίου στον Καναδά. Η Ontario Securities Commission (OSC) έδωσε το πράσινο φως στο Purpose Bitcoin ETF, το οποίο είχε μέχρι στιγμής τεράστια επιτυχία. Στον πρώτο μήνα ύπαρξής του, το προϊόν συγκέντρωσε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η ρυθμιστική αρχή του Καναδά το ενέκρινε  αν και ΗΠΑ συνεχίζουν να απορρίπτουν οτιδήποτε αντίστοιχο. Από την άλλη πλευρά, η Λατινική Αμερική θα έχει επίσης ένα αντίστοιχο Bitcoin ETF που θα κυκλοφορήσει από έναν βραζιλιάνο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθεί ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης κρυπτονομίσματα τα οποία είναι εξαιρετικά ασταθή. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις