Μια τηλεοπτική εμφάνιση του Elon Musk στην εκπομπή Saturday Night Live, ήταν αρκετή για να ρίξει την τιμή του Dogecoin. Πρόκειται για το τέταρτο μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση, το οποίο έφτασε στο ρεκόρ των 73 σεντς το Σάββατο 8 Μαΐου 2021, πριν αρχίσει την κατηφόρα, καθώς μέσα σε 24 ώρες υποχώρησε κατά 29%, γύρω στα 51,4 σεντς.

Ο ιδρυτής της Tesla, δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είχε βάλει το… χέρι του στο ράλι με tweets την Παρασκευή και το Σάββατο. Να σημειωθεί ότι η αξία του κρυπτονομίσματος Dogecoin, το οποίο ξεκίνησε ως αστείο το 2013,  είχε μια «τρελή» άνοδο, πάνω από 20.000% την περασμένη χρονιά. Ο Musk ήταν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές μαζί με τους Mark Cuban, Snoop Dogg και Gene Simmons. Ο Musk προσπάθησε να εξηγήσει τη λογική των κρυπτονομισμάτων. Αφού ρωτήθηκε επανειλημμένα για το τι είναι το Dogecoin συμφώνησε με έναν από τους συμμετέχοντες ότι είναι «είναι μια φασαρία» (hustle) και έκανε και πλάκα με τη μαμά του.


Η Maye Musk εμφανίστηκε στο τέλος για να ρωτήσει τι της πήρε για την Ημέρα της Μητέρας. «Είμαι ανυπόμονη για το δώρο», είπε η Maye Musk. «Ελπίζω απλώς να μην είναι dogecoin!», είπε…

Τι είναι το Dogecoin

Όπως φαίνεται, πρόκειται για ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε πραγματικά για πλάκα. Έμβλημά του είναι ένας σκύλος της ράτσας Shiba Inu και δημιουργός του ήταν ο προγραμματιστής και πρώην μηχανικός της IBM, Billy Markus, μαζί με τον Jackson Palmer, έναν εργαζόμενο στο τμήμα μάρκετινγκ της επιχείρησης Adobe Systems.

Έγινε δημοφιλές κυρίως στις πλατφόρμες Twitter και Reddit με τους χρήστες να «μάχονται» να αυξήσουν την τιμή του, πολλοί από αυτούς αγοράζοντας κρυπτονομίσματα, ενώ οι περισσότεροι απλώς δημοσίευαν συνεχώς σχετικές αναρτήσεις. Το doge meme που κέρδισε δημοτικότητα από το 2013, μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εκφράσει οτιδήποτε, από αστεία για ανθρώπους που νυστάζουν, την μάχη με τις δίαιτες, ακόμα και την εξερεύνηση του διαστήματος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις