«Οι κατσίκες μου: Max και Bitcoin», αναφέρει σε ανάρτηση – μυστήριο, ο Mr. Facebook, την οποία συνόδευε μάλιστα μία φωτογραφία με τις δύο κατσίκες που φιλοξενεί σε οικία του στο Πάλο Άλτο. Το σχόλιο προκάλεσε τον έντονο προβληματισμό των απανταχού οπαδών των κρυπτονομισμάτων, οι οποίοι προσπαθούσαν να αποκωδικοποιήσουν την ανάρτηση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Αρκετοί ήταν αυτοί που συνέδεσαν την κίνηση με την ενδεχόμενη γιγάντια επένδυση της Facebook στο κρυπτονόμισμα. Μάλιστα, σε συζητήσεις στα social media, οι πιστοί του bitcoin αναμένουν σχετικές ανακοινώσεις στην επικείμενη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Σε αυτή την περίπτωση, εάν ο Ζούκερμπεργκ προβεί σε ανακοινώσεις, οι αναλυτές αναμένουν νέα εκτόξευση στην τιμή του bitcoin, όπως άλλωστε είχε συμβεί στο παρελθόν, όταν ο Έλον Μασκ κοινοποίησε πως η Tesla θα αγοράσει bitcoins.

Με μία δεύτερη ανάγνωση, ο Ζούκερμπεργκ προμηνύει μονοπωλιακό καθεστώς για το bitcoin. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, ματαιώνονται τα σχέδια του τεχνολογικού κολοσσού για το ψηφιακό νόμισμα Libra, το οποίο αντικαθιστά το σχέδιο crypto Diem (από το Carpe Diem).

Στον αντίποδα, το επικρατέστερο σενάριο τοποθετεί τον Ζούκερμπεργκ απέναντι από το bitcoin. O Mr Facebook είχε δηλώσει στο παρελθόν, «Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι για να φάνε το κρέας τους πρέπει πρώτα να πεθάνει ένα ζωντανό πλάσμα. Ο στόχος μου λοιπόν έχει να κάνει με κάτι που θα μου το υπενθυμίζει αυτό και θα με κάνει ευγνώμονα για αυτά που ήδη έχω». Η δήλωση έγινε με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ το 2011 στο περιοδικό Rolling Stone. Αναφερόμενος στο δείπνο του με τον Ζούκερμπεργκ, ο Ντόρσεϊ είχε δηλώσει πως «Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ σκότωσε μια γίδα και μου τη σέρβιρε για δείπνο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις