Με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι η Tesla σταματά την χρήση του κρυπτονομίσματος για την αγορά οχημάτων. Η ανακοίνωση «εξαφάνισε» αμέσως από την αγορά crypto 365,85 δισ. δολάρια, καθώς ήρθε μόλις λίγους μήνες αφότου ο Έλον Μασκ είχε ανακοινώσει ότι επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια σε bitcoin.

Το bitcoin, το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο, υποχώρησε περισσότερο από 10% μετά το tweet και διαπραγματεύεται στα 51.000 δολάρια (42.300 ευρώ), το χαμηλότερο σημείο από τις αρχές Μαρτίου. Ο Μασκ είπε ότι η Tesla δεν θα πουλήσει bitcoin και σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει για συναλλαγές, μόλις η εξόρυξη γίνει λιγότερο ενεργοβόρα.

«Εξετάζουμε επίσης άλλα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν <1% της ενέργειας/συναλλαγής του bitcoin» ανέφερε στο Twitter.

Δύο μέρες πριν τη σημερινή ανακοίνωσή του, ο Μασκ ξεκινούσε διαδικτυακή δημοσκόπηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter. καλώντας τους περίπου 53,8 εκατομμύρια followers του να ψηφίσουν εάν συμφωνούν με την αποδοχή των dogecoins από την Tesla.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις