Τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2021 και το 2022 παρουσιάζουν το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Levy Economics Institute του Bard College ΝΥ.

Δείτε εδώ τη Στρατηγική Ανάλυση της ΓΣΕΕ

Με βάση τα εμπειρικά τους ευρήματα, η οικονομική μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το βασικό σενάριο της ανάλυσής τους, εκτιμάται ότι θα είναι 3,4% το 2021 και 4,9% το 2022. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στο προ πανδημίας επίπεδο του ΑΕΠ, αν δεν υπάρξουν αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, εξετάστηκαν δύο σενάρια οικονομικής πολιτικής: «Το ένα δίνει έμφαση στην ανάκαμψη της οικονομίας μέσω των δημόσιων επενδύσεων και της απορρόφησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το άλλο μέσω της εφαρμογής ενός προγράμματος εγγυημένης απασχόλησης, που στοχεύει στην ουσιαστική μείωση της ανεργίας. Τα ευρήματα δείχνουν ότι ο χρόνος απορρόφησης και ο όγκος των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το μέγεθος του προγράμματος εγγυημένης απασχόλησης είναι σημαντικές προσδιοριστικές παράμετροι της δυναμικής της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις