Οι Υπουργοί Οικονομικών της G7 πήραν μια ιστορική απόφαση, μιας και αναμένεται να αυξηθεί ο φόρος που πληρώνουν οι πολυεθνικές εταιρείες. Συγκεκριμένα, οι υπουργού των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, συμφώνησαν σήμερα να δεσμευτούν στην επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου 15% ανά χώρα.

Μάλιστα, το Reuters έφερε στο φως της δημοσιότητας σχετική ανακοίνωση της G7, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Δεσμευόμαστε να φτάσουμε σε μια ισότιμη λύση ως προς την κατανομή των δικαιωμάτων φορολόγησης με τις χώρες να αποκτούν δικαιώματα φορολόγησης τουλάχιστον 20% επί του κέρδους που θα ξεπερνάει ένα περιθώριο 10% για τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες πολυεθνικές εταιρείες.

Θα φροντίσουμε για τον απαραίτητο συντονισμό μεταξύ της εφαρμογής των νέων διεθνών φορολογικών κανονισμών και της κατάργησης όλων των φόρων ψηφιακών υπηρεσιών». Επίσης, το BBC μεταδίδει πως ανάμεσα στις εταιρείες που θα επηρεαστούν θα είναι η Amazon και η Google, γίγαντες δηλαδή του διαδικτύου.

Ταυτόχρονα, σημειώνει πως η κίνηση της G7 θα φέρει μεγάλη «ανάσα» στα κρατικά ταμεία πολλών κρατών ανά τον κόσμο, γιατί θα δουν τα έσοδα να αυξάνονται σε μία περίοδο που η πανδημία έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις