Ως «Έργο της χρονιάς» για το έτος 2019 βραβεύτηκε η αναβάθμιση του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών -ITC 2021, που συνδιοργανώνουν οι ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr, στο ΜΕΓΑΡΟ Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Το βραβείο απένειμε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στους συντελεστές του έργου, ΙΝΤΡΑΚΑΤ και Fraport Greece.

Alexander Zinell, Πέτρος Σουρέτης, και Κώστας Καραμανλής στην αναμνηστική φωτογραφία ενός μεγάλου έργου για την χώρα

Σουρέτης: Η αναβάθμιση του «Μακεδονία» σηματοδοτεί μία νέα εποχή στον κατασκευαστικό κλάδο

«Είμαστε περήφανοι γιατί αυτό το έργο της αναβάθμισης του Αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης “Μακεδονία” σηματοδοτεί μία νέα εποχή στον κατασκευαστικό κλάδο», δήλωσε ο κ. Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος INTRAKAT, κάνοντας λόγο για την έγκαιρη παράδοση του έργου από μία αμιγώς ελληνική εταιρεία, μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

«Το έργο αποτέλεσε μία τεράστια πρόκληση λόγω της πολυπλοκότητας των λειτουργιών του», ανέφερε ο κ. Σουρέτης. «Η συνεργασία με τη Fraport σηματοδότησε μία νέα εποχή», είπε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να αξιοποιήσουμε την εμπειρία που αποκομίσαμε».

Al. Zinnel: Η Ελλάδα όχι απλώς θα ανακάμψει, αλλά θα ισχυροποιήσει τη θέση της

Από την πλευρά του, τη βεβαιότητα ότι «η Ελλάδα όχι απλώς θα ανακάμψει, αλλά θα ισχυροποιήσει τη θέση της», εξέφρασε ο κ. Alexander Zinell, Chief Executive Officer (CEO) Fraport Greece.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα αλλάζει και επωφελείται από τα νέα έργα, για αυτό και η αναβάθμιση του αεροδρομίου έχει αυτή την ευρεία αποδοχή, και πρόσθεσε ότι το «Μακεδονία» παρέχει πλέον μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, καθώς αποτελεί ένα ισχυρό μέρος της εθνικής προσπάθειας για την μεταμόρφωση της χώρας.

Ο κ. Zinell αναφέρθηκε στην επένδυση ύψους 440 εκατομμυρίων ευρώ που έγινε για τη μεταμόρφωση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά διεθνώς υλοποιήθηκε ένα παράλληλο πρόγραμμα αναβάθμισης σε 14 σημεία της χώρας.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του προς την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, μία ελληνική εταιρεία που ανέλαβε την αναβάθμισή τους, την οποία και ευχαρίστησε θερμά, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την ελληνική πολιτεία και τις τοπικές αρχές για την αγαστή συνεργασία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις