Την ικανοποίησή του που το ελληνικό σχέδιο («Ελλάδα 2.0») βρίσκεται ανάμεσα στα δώδεκα εθνικά σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας που αναμένεται να λάβουν έγκριση από την Κομισιόν, εξέφρασε τη Δευτέρα, προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκόύρας.

«Παρά τις δυσκολίες και την αβεβαιότητα, η Ευρώπη ανακάμπτει. Το NextGenerationEU θα βελτιώσει σημαντικά αυτήν τη διαδικασία. Η έγκριση των 12 εθνικών σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας είναι μια σημαντική συλλογική επιτυχία. Χαίρομαι που το ελληνικό σχέδιο είναι μεταξύ αυτών», δήλωσε ο Χρηστος Σταϊκούρας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ελληνικό σχέδιο είναι ένα «φιλόδοξο σχέδιο» που θα οδηγήσει σε υψηλή ανάπτυξη, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή, θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα και θα προσθέσει στη διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα.

«Τώρα, η επόμενη πρόκληση είναι η εφαρμογή. Η γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή 68 μεταρρυθμίσεων και 106 επενδύσεων, που περιλαμβάνονται σε αυτό το σχέδιο. Θα επιτύχουμε αυτούς τους στόχους», πρόσθεσε, ο κ. Σταϊκούρας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις