Το Bitcoin, το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, πλησιάζει ξανά τα 50.000 δολάρια, συνεχίζοντας την ανάκαμψη του μετά από μήνες σημαντικών κλυδωνισμών.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο αυξήθηκε στα 49.821 δολάρια το απόγευμα του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coinbase. Το πρωί της Κυριακής βρέθηκε να διαπραγματεύεται στα 48,876 $ (10: 00 ET).

Η ανάκαμψη έρχεται μετά από μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων το κρυπτονόμισμα διαπραγματευόταν σε ένα εύρος τιμών ανάμεσα στα 30.000- 40.000 δολάρια. Ήταν μια σημαντική πτώση από τα υψηλά επίπεδα του Απριλίου που είχε αγγίξει τα 65.000 δολάρια.

Το Ether, το νόμισμα που συνδέεται με το δίκτυο blockchain ethereum, αυξήθηκε επίσης πρόσφατα, φθάνοντας τα 3.295 δολάρια νωρίς το Σάββατο, σύμφωνα με την Coinbase.

Η παγκόσμια υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων μεταξύ μεμονωμένων επενδυτών αυξήθηκε σημαντικά τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με την Chainalysis, εταιρεία δεδομένων blockchain. Η παγκόσμια υιοθέτηση κρυπτογράφησης αυξήθηκε κατά περίπου 881% τον τελευταίο χρόνο.

Η κεφαλαιοποίηση της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων διαμορφώθηκε σε 2,16 τρισ. δολάρια την Κυριακή, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinGecko.com. Ο όγκος συναλλαγών στην αγορά ψηφιακών νομισμάτων ανήλθε στα 109 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις