«Είχα την ευκαιρία να αναπτύξω και να ξεδιπλώσω το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα, για τη μετά κορονοϊού εποχή, αλλά κυρίως να ακούσω προβληματισμούς», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που πραγματοποίησε με προέδρους και εκπροσώπους φορέων της πόλης, στα γραφεία διοίκησης της ΔΕΘ.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση τα δύο τελευταία χρόνια, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει, μέσα σε πρωτόγνωρες απανωτές κρίσεις, ότι ξέρει να λαμβάνει έγκαιρα και αποτελεσματικά μέτρα, έτσι ώστε να στηρίζει τις επιχειρήσεις και, παράλληλα, να ακολουθεί μια συνετή δημοσιονομική πολιτική στην κατεύθυνση συνεχών μειώσεων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Κάτι που είναι το βασικό ζητούμενο για την πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις».

Χρήστος Σταϊκούρας

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο της συζήτησης που προηγήθηκε, σημείωσε ότι «οι φορείς και στη σύσκεψη, αλλά και στις εκδηλώσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Αποτυπώνουν μια κατάσταση, στην οποία η ελληνική κυβέρνηση τους έχει ενισχύσει σημαντικά, έχει σταθεί δίπλα τους, έχει φτιάξει ένα δίχτυ ασφαλείας που εξακολουθεί να υφίσταται για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

«Προφανώς, οι φορείς θα ζητήσουν και άλλες παρεμβάσεις, πέρα από αυτές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός», διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας και σημείωσε: «εδώ είμαστε για να τις αξιολογήσουμε στο μέλλον, ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες που έχει η χώρα».

Στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μασούτης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Καπνοπώλης και ο πρόεδρος τους Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις