Συνταγματική εκτιμά η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου την κατάργηση των δώρων των συνταξιούχων του δημοσίου, βάζοντας έτσι τέλος στις διεκδικήσεις περίπου 500.000 συνταξιούχων.

Μάλιστα το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε και για διεκδίκηση συνταξιούχου στρατιωτικού, ο οποίος είχε δικαιωθεί πρωτόδικα, με την απόρριψη του αιτήματός του.

Βασικό επιχείρημα των δικαστών ήταν ότι αυτές οι αποφάσεις που πάρθηκαν τότε και είχαν ως αποτέλεσμα να καταργηθεί το δώρο Χριστουγέννων, το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας για τους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα, προέκυψαν από την ανάγκη της χώρας να προχωρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η απόφαση αυτή βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με ανάλογη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τον ιδιωτικό τομέα.

Πλέον οι διεκδικήσεις των συνταξιούχων του δημοσίου περιορίζονται στο σκέλος των περικοπών που υπέστησαν οι κύριες συντάξεις, κατά τα μνημονιακά έτη. Επίσης, αναμένεται απόφαση του ΣτΕ για επικούρηση και δώρα στον ιδιωτικό τομέα για να κριθεί αν πρέπει να επιστραφούν αναδρομικά ποσά για το 11μηνο ανάμεσα στον Ιούνιο 2015 και τον Μάιο του 2016.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις