Το Σάββατο υποχώρησε ακόμη περισσότερο, χάνοντας και το στήριγμα και των 35.000 δολαρίων. Έτσι έπεσε μέχρι και τα 34.042 δολάρια, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 7,2%, προτού καλύψει τις περισσότερες από τις απώλειες. Τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα υποχώρησαν επίσης, με το Ethereum να υποχωρεί 12%. Τα Solana και ο Cardano σημείωσαν πτώση τουλάχιστον 17%, σύμφωνα με την Coinbase.

Το Bitcoin έχει χάσει περισσότερο από το 50% της αξίας του από το ρεκόρ του Νοεμβρίου, αναφέρει το Bloomberg.

Η πτώση του Bitcoin σε σχέση με τις αρχές Νοεμβρίου που σημείωσε το ρεκόρ έχει «κάψει» περισσότερα από 600 δισ. δολάρια σε αγοραία αξία. Συνολικά στην αγορά κρυπτονομισμάτων έχουν «σβηστεί» πάνω από 1 τρισ. δολάρια.

Αν και υπήρξαν πολύ μεγαλύτερες ποσοστιαίες μειώσεις τόσο για το Bitcoin όσο και για τη συνολική αγορά, αυτό σηματοδοτεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση σε δολάρια και για τα δύο, σύμφωνα με την Bespoke Investment Group.

Τα ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού αποδεικνύονται εξαιρετικά ευάλωτα τόσο στην φυγή των επενδυτών από το ρίσκο όσο και στις προσπάθειες των ρυθμιστικών χαρών ανά τον πλανήτη να προωθήσουν ένα πιο αυστηρό πλαίσιο εποπτείας τους.

Με τις προθέσεις της Fed να κλονίζουν τόσο τα κρυπτονομίσματα όσο και τις μετοχές, ένα κυρίαρχο θέμα έχει αναδειχθεί στον χώρο των ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού: τα κρυπτονομίσματα παρουσιάζουν σχεδόν τις ίδιες μεταπτώσεις με τις μετοχές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις