Ολοένα και πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση για τα νοικοκυριά με τις αυξήσεις των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και τους λογαριασμούς που φτάνουν στα ύψη να προκαλούν ίλιγγο.

Αποτέλεσμα των υπέρογκων ποσών που καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές είναι οι λογαριασμοί να μένουν απλήρωτοι και στη συνέχεια οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας να ζητούν από τον ΔΕΔΔΗΕ να κόψει το ρεύμα στα σπίτια.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης μιλώντας στην ΕΡΤ «από την 1η Απριλίου έως τις 21 Απριλίου έχουμε πάρει 26.500 περίπου εντολές (σ.σ. διακοπής παροχής ρεύματος), έχουμε εκτελέσει 6.000 με 6.500 και συνεχίζουμε να εκτελούμε τις υπόλοιπες».

Ο ίδιος σημείωσε δε ότι «δεν γνωρίζουμε αν κάποιο νοικοκυριό είναι ευάλωτο, το μόνο που γνωρίζουμε είναι οι εντολές που παίρνουμε από τους παρόχους». Παράλληλα προειδοποίησε ότι αρκετοί που έχουν φύγει για τις διακοπές του Πάσχα ενδέχεται να επιστρέψουν σπίτι και να τους έχουν κόψει το ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών.

Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ υπογράμμισε ότι είχαν προειδοποιήσει για τις μεγάλες αυξήσεις που έρχονταν ωστόσο η κυβέρνηση έλεγε για αυξήσεις 1 με 2 ευρώ. «Οι λογαριασμοί το ρεύματος είναι μεγαλύτεροι από μισθούς και από συντάξεις» πρόσθεσε ο ίδιος.

Νάσος Ηλιόπουλος: Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος

«Οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με λογαριασμούς ρεύματος που ξεπερνούν τους μισθούς τους και ο κ. Μητσοτάκης χαριεντίζεται με τους Γλύξμπουργκ, αναζητώντας τεχνογνωσία για νέες μπίζνες στο Τατόι. Αν όντως θέλει τεχνογνωσία, ας δει το παράδειγμα των κυβερνήσεων Πορτογαλίας και Ισπανίας, που μείωσαν κατά 50% τα τιμολόγια του ρεύματος.

Από σήμερα ξεκινούν χιλιάδες διακοπές ρεύματος σε πολίτες, που δεν μπορούν να πληρώσουν τα σπασμένα Μητσοτάκη – την βίαιη απολιγνιτοποίηση, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, την απόλυτη πρόσδεση της τιμής του ρεύματος στο φυσικό αέριο, τα golden boys με τους μισθούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι αντικοινωνικές διακοπές ρεύματος.

Κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς ρεύμα, επειδή αδυνατεί να πληρώσει την ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις