Συνεχίζεται το μπαράζ αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων για δεύτερη εβδομάδα ως αποτέλεσμα των υψηλότερων διεθνών τιμών πετρελαίου και της υψηλότερης διυλιστηριακής τιμής.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση πανελλαδική της αμόλυβδης 95 οκτανίων πωλείται στα 2,107 ευρώ το λίτρο (με κάποια πρατήρια στα νησιά και την επαρχία να πωλούν και πάνω από 2,20) και του πετρελαίου κίνησης στα 1,858 ευρώ το λίτρο (με ανώτατη τιμή τα 2,073 σε κάποια πρατήρια).

Δυσοίωνες είναι και οι εκτιμήσεις της αγοράς μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες ανατιμήσεις λόγω της αύξησης της διεθνούς τιμής του πετρελαίου η οποία αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται κοντά στα 107 δολάρια το βαρέλι. Μάλιστα επειδή η ανοδική πορεία των τιμών ξεκίνησε από την προηγούμενη Τρίτη καταγράφοντας μέσα σε δύο ημέρες αύξηση κατά 5 λεπτά το λίτρο και δεδομένου ότι η διεθνής τιμή του Βrent δεν έπεσε κάτω από τα 105 δολάρια τις προηγούμενες ημέρες, οι υψηλότερες τιμές προβλέπεται ότι θα διατηρηθούν και το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς, εκπέμπουν κραυγή αγωνίας ότι οι ανατιμήσεις κινδυνεύουν να καταστρέψουν τη ζήτηση καθώς οι οδηγοί περιορίζουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες ενώ η επιδότηση των καυσίμων από 30-50 ευρώ για το τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος και η έκπτωση για την αγορά πετρελαίου κίνησης κατά 15 λεπτά το λίτρο τείνει να απορροφηθεί από τις συνεχόμενες αυξήσεις που καταγράφει η αγορά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις