Δίχως τέλος συνεχίζεται η αιμορραγία στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, η οποία μέσα σε μόλις 24 ώρες απώλεσε περισσότερα από 200 δισ. δολάρια, δείγμα του φόβου και της ανησυχίας που έχει καταλάβει τους επενδυτές.

Η μεγαλύτερη «βουτιά» προέρχεται από τη λεγόμενη αγορά των stablecoin, δηλαδή των κρυπτονομισμάτων τα οποία είναι «δεμένα» με το δολάριο στην ισοτιμία του 1 προς 1. Όμως, η καθίζηση προσλαμβάνει και ευρύτερες διαστάσεις, με το Bitcoin να χάνει 10%, στη χειρότερη συνεδρίαση από τον Δεκέμβριο του 2020. Κατά 16% υποχωρεί και το Ethereum.

Την ίδια ώρα, το sell off έχει «περάσει» και στις μετοχές, οι οποίες σχετίζονται με την αγορά των crypto. Η μετοχή της BC Technology, για παράδειγμα, έκλεισε σήμερα με απώλειες 6,7%, ενώ πτώση κατά 10% εμφάνισε και η μετοχή της Monex Group στο Τόκιο.

Το πρόβλημα εδράζεται, κατά κύριο λόγο, στην ευρεία μείωση της διάθεσης για ρίσκο, καθώς οι επενδυτές εγκαταλείπουν άρον – άρον τα υψηλού ρίσκου assets, υπό τον φόβο της αύξησης των επιτοκίων και της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής, η οποία επί της ουσίας σημαίνει λιγότερη ρευστότητα στις αγορές.

Αυτή η εξέλιξη, μάλιστα, αποδεικνύει τις δυσκολίες «απεξάρτησης και αυτονομίας» των κρυπτονομισμάτων από τις υπόλοιπες χρηματαγορές, καθώς και τον ανηφορικό δρόμο που πρέπει να διανύσουν έως ότου θεωρηθούν… ασφαλές καταφύγιο, όπως είναι σήμερα ο χρυσός και το δολάριο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις