Το φράγμα των 20.000 δολαρίων έσπασε ξανά το Bitcoin καθώς οι εκτιμήσεις για νέες αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ την Παρασκευή στην καθιερωμένη ομιλία του στο Τζάκσον Χολ επιβεβαίωσαν ουσιαστικά την πολιτική των αυξήσεων στα επιτόκια, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στα κρυπτονομίσματα.

Έτσι, νωρίτερα τη Δευτέρα, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε έως και 2,3% στα 19.527 δολάρια, σπάζοντας το επίπεδο στήριξης των 20.000 δολαρίων που λειτουργούσε και ως «ψυχολογικό φράγμα». Πρόκειται για την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης, επιβεβαιώνοντας την τάση των επενδυτών για αποφυγή των ριψοκίνδυνων περιουσιακών στοιχείων.

Είναι η πρώτη φορά που το Bitcoin διαπραγματεύεται κάτω από τα 20.000 δολάρια μετά τα μέσα Ιουλίου ενώ εντός του Αυγούστου είχε πραγματοποιήσει «μίνι ράλι», φτάνοντας ακόμη και τα 25.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase, οι απώλειες των τελευταίων 30 ημερών ανέρχονται σε 16,52% ενώ το Bitcoin έχει χάσει το 59,41% της αξίας του το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Bitcoin κατέγραψε πολυετές χαμηλό στα μέσα Ιουνίου, φτάνοντας τα 17.500 δολάρια ενώ τον Νοέμβριο του 2021 είχε καταγράψει ιστορικό υψηλό, ξεπερνώντας ακόμη και τα 69.000 δολάρια.

Πτώση και για το Ethereum

Αντίστοιχες πιέσεις δέχεται και το δεύτερο πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, Ethereum το οποίο διαπραγματεύεται κάτω από τα 1450 δολάρια. Αντίστοιχα, σε μηνιαία βάση έχει καταγράψει απώλειες 14,62% ενώ σε δωδεκάμηνη βάση έχει χάσει το 55% της αξίας του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις