Το ποσό των 31,6 εκατομμυρίων ευρώ πιστώθηκε σήμερα στους 866.181 δικαιούχους του Power Pass, της έκτακτης, δηλαδή, οικονομικής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού που εκδόθηκαν τον Ιούνιο του 2022.

Στο ανωτέρω ποσό περιλαμβάνονται, επίσης, υπόλοιπα πληρωμών για λογαριασμούς της περιόδου από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαΐου 2022, μετά από διασταύρωση των στοιχείων, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Το προαναφερθέν ποσό είχε μεταφερθεί έως χθες από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πιστώθηκε σήμερα από την «Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ Μ.Α.Ε.)» στους λογαριασμούς των δικαιούχων, κατά το ίδιο ανακοινωθέν.

Μετά και τη σημερινή πληρωμή, έχουν δοθεί συνολικά 295,6 εκατ. ευρώ, ως συνολική δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη ενός μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού που εκδόθηκαν την περίοδο 1η.12.2021.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις