Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας διέψευσε κατηγορηματικά τη Δευτέρα ότι η χώρα του μαζί με άλλες του ΟΠΕΚ συζητούν αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα, όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο της χώρας, ο Σαουδάραβας υπουργός φέρεται να δήλωσε ότι είναι ευρέως γνωστό πως ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του (μεταξύ των οποίων και η Ρωσία) δεν συζητούν επικείμενες αποφάσεις ενόψει των συνεδριάσεων του Οργανισμού.

Έπειτα από ισχυρή βουτιά με απώλειες που άγγιξαν το 6% στον απόηχο του δημοσιεύματος της Wall Street Journal, οι τιμές έχουν ανακτήσει άμεσα το μεγαλύτερο μέρος της πτώσης.

Συγκεκριμένα, το αργό Brent παραδόσεως Ιανουαρίου διαπραγματεύεται στα 86,2 δολάρια το βαρέλι με πτώση 1,6%, ανακάμπτοντας από το χαμηλό των 82,36 δολ. που είχε βρεθεί να υποχωρεί.

Παρομοίως, το αμερικανικό WTI Ιανουαρίου υποχωρεί κατά 1,35% στα 79 δολ. το βαρέλι, κινούμενο πολύ μακριά πλέον από τα 75,3 δολ. που είχε φτάσει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις