Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ, Αλβάρο Σάντος Περέιρα, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν στην Ευρώπη, το 2023 και το 2024, διακοπές στην παροχή ενέργειας, κυρίως στην περίπτωση ενός σκληρού χειμώνα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αξιωματούχος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης αναφέρει ότι «η ΕΕ πρέπει να δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας το συντομότερο δυνατόν. Είναι σαφές, ότι πρέπει να προχωρήσουμε προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και να αποφασίσουμε κοινές ενεργειακές πολιτικές».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «όπως η κρίση του Covid επιτάχυνε την ψηφιοποίηση, αυτή η ενεργειακή κρίση θα επιταχύνει την πράσινη μετάβαση».

Υπενθυμίζεται ότι, χθες η Gazprom απείλησε να κόψει μια από τις τελευταίες οδούς για τη μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, επιδεινώνοντας περαιτέρω την ενεργειακή κρίση τη στιγμή, μάλιστα, που αρχίζει η κρίσιμη χειμερινή περίοδος θέρμανσης.

Συγκεκριμένα, ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός ανακοίνωσε, όπως μετέδωσε το Bloomberg, ότι από την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να μειώσει τις ροές μέσω της Ουκρανίας, κάτι που οδήγησε σε εκτόξευση των τιμών φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις