Ο επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη, και συζήτησαν τις προοπτικές για τον τουρκικό κόμβο φυσικού αερίου καθώς και τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία. Αυτό ανακοίνωσε, την Παρασκευή, ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε προτείνει, τον περασμένο Οκτώβριο, η Τουρκία να γίνει βάση για προμήθειες φυσικού αερίου, από τη στιγμή που οι αγωγοί Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα υπέστησαν ζημιές από εκρήξεις.

Την Κυριακή συνομιλίες Ερντογάν – Πούτιν

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι συμφωνεί με την ιδέα. Μάλιστα, την προσεχή Κυριακή Πούτιν και Ερντογάν θα έχουν νέο γύρο συνομιλιών. Στο επίκεντρο θα είναι οι εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι βέβαιο, ωστόσο, ότι οι δύο ηγέτες θα επεκταθούν και σε άλλα θέματα, όπως το ενεργειακό.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η Τουρκία είναι η ασφαλέστερη οδός για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. “Όλες οι συμφωνίες, που έγιναν τον Αύγουστο, εκπληρώνονται. Οι αρμόδιοι υπουργοί εκπληρώνουν όλους τους στόχους, που έχουν τεθεί. Πραγματοποιούνται μελέτες τόσο για την επενδυτική διαδικασία όσο και για την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου Άκουγιου”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις