Δεν προσήλθε η ΓΣΕΕ στη συνάντηση με τον υπ. Εργασίας

Δεν προσήλθε η ΓΣΕΕ στη συνάντηση με τον υπ. Εργασίας
Δεν προσήλθε το προεδρείο της ΓΣΕΕ στην προγραμματισμένη συνάντηση του με τον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, για να ενημερωθούν για το Ασφαλιστικό και τις εξελίξεις των συζητήσεων του με την τρόικα. Αρνητική χαρακτήρισε την εξέλιξη ο υπουργός Εργασίας.

"Σήμερα η στάση των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΔΑΣ και Αυτόνομη Παρέμβαση, στέρησαν από τη ΓΣΕΕ την απαιτούμενη απαρτία, προκειμένου η διοίκησή της να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Η μη πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης συνιστά αρνητικότατη εξέλιξη, γιατί στην ημερήσια διάταξη είχαν ενταχθεί τα θέματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων. Σύμφωνα με έγκυρη ενημέρωση, που ως υπουργείο είχαμε, η άρνηση των ανωτέρω παρατάξεων αφορά και τη συνάντηση της ΓΣΕΕ με εκπροσώπους της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, η οποία, ως φαίνεται, δεν θα πραγματοποιηθεί", είπε.

Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε ότι "δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης που να αγνοεί την τραγικότητα των περιστάσεων, στις οποίες έχει βρεθεί η χώρα. Η εθνική και κοινωνική συνεννόηση ακόμη και επί διαφωνιών είναι το σημαντικότερο όπλο, που διαθέτει σήμερα η Ελλάδα, για να βγει από την κρίση. Όποιος διασπά την ενότητα αυτή, ας αναλάβει και τις ευθύνες του".

Η αναβολή της συνάντησης προέκυψε μετά από την απόφαση της ΔΑΚΕ να μην προσέλθει στη συνάντηση.

Την Τρίτη συνεδριάζει η ΓΣΕΕ και αναμένεται να προχωρήσει σε γενική απεργία στις 5 Μαΐου.

Η κεντρική συνδικαλιστική οργάνωση του ιδιωτικού τομέα καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί του Σαββάτου.