Την Πέμπτη θα ανοίξουν οι τράπεζες της Κύπρου

Την Πέμπτη θα ανοίξουν οι τράπεζες της Κύπρου
Κλειστές θα παραμείνουν οι κυπριακές τράπεζες μέχρι την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 ύστερα από απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Υπενθυμίζεται πως οι τράπεζες παραμένουν κλειστές από την περασμένη Τρίτη.

Η Κεντρική Τράπεζα αναιρεί προηγούμενη απόφασή της, η οποία έλεγε ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν εκ νέου την Τρίτη 26 Μαρτίου, πλην των Τραπεζών Κύπρου και Λαϊκή, που θα άνοιγαν την Πέμπτη. 

Σημείωσε ότι η απόφαση ελήφθη για να διασφαλιστεί η «ομαλή λειτουργία του συνόλου του τραπεζικού συστήματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εμπλοκή προκλήθηκε ύστερα από την απόφαση της ΕΚΤ οι τράπεζες να ανοίξουν την Τρίτη χωρίς κανέναν περιορισμό στις συναλλαγές, κάτι που -όπως είναι αναμενόμενο- προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Κεντρική Τράπεζα.


Οι νέοι όροι τραπεζικών συναλλαγών που εξετάζει η κυβέρνηση

Δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι θα είναι οι νέοι όροι τραπεζικών συναλλαγών, ωστόσο, πληροφορίες ανέφεραν ότι θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί.

Συγκεκριμένα:

Θα υπάρξει εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων, όμως σε περίπτωση που κάποιος δεν βγάλει όλο το χρηματικό ποσό που δικαιούται, το υπόλοιπο ποσό θα μεταφερθεί στο ποσό της επόμενης εβδομάδας.

Θα απαγορευθεί η πληρωμή με πιστωτικές κάρτες, εκτός και αν γίνεται μέσω του ίδιου πιστωτικού ιδρύματος.

Τέλος, θα απαγορευθεί η αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό. Οποιοδήποτε ποσό – έμβασμα θα περνάει από ειδική επιτροπή για έγκριση.