Στουρνάρας: Δεν έχει αλλάξει τη στάση της η τρόικα

Στουρνάρας: Δεν έχει αλλάξει τη στάση της η τρόικα
Η τρόικα δεν έχει σκληρύνει την στάση της απέναντι στην Ελλάδα, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, λίγο μετά το μίνι υπουργικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της έλευσης του κλιμακίου της Τρόικας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

«Και οι προηγούμενες συσκέψεις και αυτές σκοπό είχαν να συντονιστούμε καλύτερα, να συντονίσει ο πρωθυπουργός την κυβέρνηση ενόψει της καθόδου της Τρόικας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος της σύσκεψης σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους.

«Η Τρόικα δεν σκλήρυνε στάση. Η στάση είναι η ίδια από την αρχή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακή. Εμείς έχουμε επιχειρήματα, στέλνουμε ό,τι πρέπει να στείλουμε και θα έρθουν τις επόμενες μέρες» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας όταν ερωτήθηκε αν η Τρόικα έχει σκληρύνει τη στάση της και δεν δέχεται τα ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην εστίαση και το φόρο των ακινήτων.

Ερωτώμενος αν η Τρόικα δεν δέχεται τα ισοδύναμά μας,  ανέφερε: « Όχι, όχι δεν είπα ότι δεν τα δέχονται. Υπάρχουν ισοδύναμα και ισοδύναμα».

Yπογράμμισε πως δεν έχει τεθεί θέμα υπογραφής του κ. Τσίπρα για το δάνειο ενώ στην ερώτηση ποια θα είναι τα μέτρα του 1,2 δισ. που θα προταθούν σε σχέση με το δημοσιονομικό του 2014, ανέφερε: «Θα τα δείτε».