Οι αλλαγές, οι εντάσεις και στο βάθος απεργία

Οι αλλαγές, οι εντάσεις και στο βάθος απεργία
Η ώρα των πολιτικών αρχηγών σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής για το Ασφαλιστικό. Απόψε η ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και την Πέμπτη επί των άρθρων.

Η κυβέρνηση κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης στην Ολομέλεια, απέρριψε τις ενστάσεις περί αντισυνταγματικότητας, ενώ το υπ. Εργασίας προχώρησε σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Σύμφωνα με αυτές, το δημόσιο θα εγγυάται αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους, ενώ θα αναπροσαρμόζεται προς τα πάνω το επίδομα των 800 ευρώ, που αντικαθιστά τη 13η και 14η σύνταξη, αν το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά της χώρας. Επίσης, μειώνεται από 30 έως 50% η εξαγορά του πλασματικού χρόνου του στρατού.

"Τα ελληνικά ομόλογα δεν είναι σκουπίδια", τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση και έβαλε κατά των διεθνών οίκων αξιολόγησης.

"Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τις ελληνικές τράπεζες", διαβεβαίωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος.

Θετικά κρίνει η Κομισιόν την πορεία οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

Γενική Απεργία

24ωρη απεργία προκήρυξε η ΓΣΕΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη (8/7), ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι δημοσιογράφοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και οι τελωνειακοί.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, ενώ απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10:00 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ στον ΟΣΕ θα κινηθούν μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών.

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, καθώς στην απεργία θα συμμετάσχει και η ΠΝΟ.

Μέχρι τις 8 Ιουλίου παρατείνουν την αποχή τους οι δικηγόροι, ώστε να παραμείνουν κλειστά τα δικαστήρια την ημέρα που ψηφίζεται το Ασφαλιστικό στη Βουλή.