Παπακωνσταντίνου: Θωρακισμένο το τραπεζικό σύστημα

Παπακωνσταντίνου: Θωρακισμένο το τραπεζικό σύστημα
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απόλυτα θωρακισμένο δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την απόφαση της ΕΚΤ να αναστείλει την εφαρμογή του ελάχιστου ορίου πιστοληπτικής αξιολόγησης των ελληνικών ομολόγων, καθώς και για το ταμείο στήριξης της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών ύψους 10 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκε χθες.

Παράλληλα ο κ Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι το Απρίλιο παρατηρείται θεαματική αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ τονίζοντας ότι ο κόσμος ζητά αποδείξεις.

Θα πρέπει εξάλλου να σημειωθεί ότι η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα ισχύει από σήμερα, ενώ η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ από την πρώτη Ιουλίου.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα δέχεται τους ελληνικούς ομολογιακούς τίτλους ως εχέγγυα για τη δανειοδότηση της Ελλάδας, ανεξάρτητα από την πιστοληπτική αξιολόγησή τους, ένα άνευ προηγουμένου μέτρο που έχει ως στόχο να ανακουφίσει την Ελλάδα και τις τράπεζες της ζώνης του ευρώ. Διαβάστε περισσότερα