Σύνδεση των ασφαλίστρων με τις τροχαίες παραβάσεις

Σύνδεση των ασφαλίστρων με τις τροχαίες παραβάσεις
Ακριβότερα ασφάλιστρα θα πληρώνουν απο το 2011 όσοι έχουν ...έφεση στις τροχαίες παραβάσεις, ενώ πλέον ουδείς θα μπορεί να ασφαλισει το όχημά του αν πρώτα δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ.

Από το 2011 οι ασφαλιστικές εταιρείες αποκτούν on line σύνδεση με το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών, το γνωστό πόιντ σύστεμ. Εκει θα διαβάζουν το "βιογραφικό" του οδηγού και θα διαμορφώνουν το ύψος των ασφαλίστρων ανάλογα με τις παραβάσεις και κυρίως αυτές που θεωρούνται επικίνδυνες, όπως  παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και SΤΟΡ, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα και επικίνδυνοι ελιγμοί.

Στο σχετικό νομοσχέδιο το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Μεταφορών, θα προβλέπεται επίσης ότι για την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου ο οδηγός πρέπει να προσκομίζει το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από το ΚΤΕΟ. Σκοπός να περάσουν από ΚΤΕΟ περισσότερα απο 2,5 εκ οχήματα. Επίσης, από έλεγχο θα περνούν όλα τα δίκυλα άνω των 50 κυβικών.

Την ίδια ώρα, η οικονομική κρίση έχει πλήξει και τα έσοδα από τις τροχαίες παραβάσεις. Οι απλήρωτες κλήσεις σχηματιζουν βουνά καθώς πολλοί οδηγοί αδυνατούν να καταβάλουν πχ  700 ευρώ για παραβίαση του STOP ή για παραβίαση κόκκινου, αλλά ούτε το μισό, όπως προβλέπει ο νόμος να πληρώσουν εντός 10 ημερών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται να μειωθεί το ποσό που θα πληρώνει ο παραβάτης αν προσέλθει εντός 10 ημερών, ενω για τις παραβάσεις χαμηλής επικινδυνότητας εξετάζεται το ενδεχόμενο να
μην υπερβαίνουν τα 25 ευρώ.