Θερμό επεισόδιο Παπουτσή- Σαχινίδη

Θερμό επεισόδιο Παπουτσή- Σαχινίδη
Ψηφίστηκε στη Βουλή επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών που αφορά στα πρόσθετα μέτρα της κυβέρνησης, μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση με βολές από όλες τις πλευρές του κομματικού φάσματος. Ο υπουργός Οικονομικών χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά της ΝΔ και της Αριστεράς. Επίθεση Παπουτσή σε Σαχινίδη.

"Εάν με ρωτούσατε αν συμφωνώ με την αύξηση του ΦΠΑ ή τη μείωση των μισθών θα έλεγα όχι, αλλά είναι ζήτημα εθνικής σωτηρίας και ευθύνης να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις", είπε ο υπουργός Οικονομικών. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι χάθηκε εύκολα το απόθεμα αξιοπιστίας που χτίζαμε χρόνια ενώ εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα αρκεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα που έχει κατατεθεί. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι της λείπει το μέτρο και η αυτογνωσία.

Απευθυνόμενος στο ΚΚΕ είπε: "Δεν σας είδα να αποκλείετε το γραφείο του κ. Αλογοσκούφη όπως πράξατε με το δικό μου". Και πρόσθεσε ότι "αντί να πηγαίνουν στα χαρακώματα, περιχαρακώνονται σε μία ανέξοδη επιχειρηματολογία και ιδεολογία". "Αναρωτιέμαι εάν χαίρεται το ΚΚΕ γι' αυτή την κατάσταση. 'Μεγάλη αναταραχή, ωραία κατάσταση' όπως έλεγε ο Μάο Τσε Τουνγκ", συμπλήρωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ αποχώρησε από τη συζήτηση: "Εμείς σας πολεμάμε καθαρά και όχι με τερτίπια- δεν υπάρχει κάτι για να συζητηθεί", δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι έχει τη στήριξη μόνο δύο ανθρώπων, του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Κατηγόρησε και το ΚΚΕ ότι με την αποχώρησή του, κάνει εύκολη τη ζωή των κυβερνητικών. Ο κ. Τσίπρας  κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι αποδέχθηκε τις πιέσεις που της ασκήθηκαν: "Αποδείξατε ότι είστε  ερασιτέχνες να υπερασπιστείτε τη χώρα και τα συμφέροντα των εργαζομένων, αποδειχθήκατε επαγγελματίες στο να εξαπατάτε το λαό".

Απαντώντας, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι κατάλαβε για πρώτη φορά ότι "υπάρχει άγνοια της πραγματικότητας.Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται που βρίσκεται η χώρα, δεν θέλει να καταλάβει".

"Δεν κάνω αβάντα στον Παπανδρέου, αλλά στην Ελλάδα- διαφωνούμε με τον κορμό των μέτρων αλλά πρέπει να συναινέσουμε, χρειάζεται σοβαρότητα", είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. "Ο ΛΑΟΣ δεν υπονομεύει τον Παπανδρέου που δίνει μάχη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως στηρίζει τον Παπανδρέου", πρόσθεσε.

Επίθεση Παπουτσή σε Σαχινίδη


"Φέρτε άμεσα το φορολογικό νομοσχέδιο και τα αναπτυξιακά μέτρα  που τα έχετε καθυστερήσει. Αλλιώς οδηγούμαστε σε ύφεση. Μην ξεχνάτε ούτε μία στιγμή την ευθύνη του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον κόσμο που μας εξέλεξε και την αγωνία τους", τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενος στον υφυπουργό Οικονομικών, προσθέτοντας "σε ποια κυβέρνηση νομίζετε ότι είστε υπουργός".

"Δεν θα χάσουμε την ψυχή μας. Στη θέση που κάθεστε εσείς κάθισαν διαπρεπείς πολιτικοί. Άλλη φορά να μην ξεχνάτε αυτό το πλαίσιο. Ξέρετε κανέναν δανειστή που να ενδιαφέρεται να διασωθεί αυτός που τον δανείζει;", είπε κ. Παπουτσής.

Οι δηλώσεις Παπουτσή ήρθαν ως απάντηση σε προηγούμενη δήλωση από τον Φ. Σαχινίδη: "Το δίλημμα δεν είναι ανάπτυξη ή ύφεση, αλλά χώρα που λειτουργεί ή δεν λειτουργεί".

Αλέκα Παπαρήγα στον Flash 96

"Τα νέα οικονομικά μέτρα έχουν στόχο να σώσουν το καπιταλιστικό σύστημα με παράλληλη κατάλυση των κατακτήσεων των εργαζομένων", τόνισε στον Flash 96 η Αλέκα Παπαρήγα. Χαρακτήρισε πυξίδα και για τον ιδιωτικό τομέα, την περικοπή μισθών στο δημόσιο. Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κατηγόρησε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ότι εναλλάσσουν τα ίδια επιχειρήματα. Καταλόγισε στο ΣΥΡΙΖΑ αβαθή πολιτική, ενώ χαρακτήρισε το ΛΑΟΣ ντουντούκα του κεφαλαίου και του ρατσισμού.