Στο Υπουργικό Δευτέρα το νέο ασφαλιστικό

Στο Υπουργικό Δευτέρα το νέο ασφαλιστικό
Στο Υπουργικό Συμβούλιο θα παρουσιάσει το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος το νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, ενώ αμέσως μετά την έγκρισή του θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Σε συνέντευξή του στη Real News αναφέρει ότι με το νομοσχέδιο θα προβλέπεται ότι στο δώρο των συντάξεων μέχρι 700 ευρώ θα προστίθενται 200 ευρώ, προκειμένου να ανακουφιστούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

«Αξιολογήθηκε θετικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που είχα υποσχεθεί στον πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση και τους πολίτες ότι θα επιτύχω. Έως τώρα τα έχω καταφέρει. Κάνουν πολιτικό και προσωπικό κακό τα ψέματα που διακινούνται από δήθεν επαΐοντες στην τηλεόραση. Λένε ξεδιάντροπα ψέματα. Δεν βλέπω την ώρα να γίνει το Υπουργικό Συμβούλιο για να βγω στη Βουλή και τα Μέσα να διαψεύσω τις Κασσάνδρες», δηλώνει.

Ο υπουργός Εργασίας τονίζει ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν τα καταφέρει να σώσει τη χώρα, το πολιτικό σύστημα με τη σημερινή του μορφή θα παύσει να υπάρχει.

Παραδέχεται καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος για την ανάπτυξη, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο. Θεωρεί ότι είναι επόμενο τα επώδυνα μέτρα να δημιουργούν ρήγματα στην κοινωνική βάση του κυβερνώντος κόμματος.

Επίσης, εκτιμά ότι δεν πρέπει να παραιτηθούν από βουλευτές οι τρεις διαγραφέντες της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ούτε να διαγραφούν από το Κίνημα.

Ακόμη, τονίζει ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ψήφισε με κριτήριο τις ανάγκες του τόπου και τη συνείδηση της και σημειώνει ότι έκανε η ίδια προσπάθειες αξιοποιώντας τις διεθνείς της σχέσεις να ψηφίσουν Κοινοβούλια της ΕΕ την οικονομική στήριξη της Ελλάδας.


Αλλαγές εκ βάθρων στο ασφαλιστικό σύστημα


ΛΑΟΣ

«Εάν οι προσπάθειες που γίνονται τώρα με τον κ. Λοβέρδο είχε επιτρέψει το ΠΑΣΟΚ να γίνουν επί εποχής του κ. Γιαννίτση, σήμερα δεν θα ήμασταν σ’ αυτήν την ασφαλιστική κατάντια. Κάποτε πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις για να μην πειραματιζόμαστε διαρκώς με τα περήφανα γηρατειά...», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.

ΣΥΡΙΖΑ
 
Ο υπουργός «θα ενημερώσει και για το ότι στη συμφωνία με τους τρεις υπάρχει υποσημείωση - κρυφή έως τώρα - που ορίζει ότι έως το 2060 το ποσοστό του ΑΕΠ που θα πηγαίνει για ενίσχυση της δημόσιας ασφάλισης δεν θα υπερβαίνει το 2,5% του ΑΕΠ, έναντι του 4,8% που είναι σήμερα; Και αυτό ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι θα έχουν αυξηθεί κατά πολύ;», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν αυτό είναι αλήθεια, αν δηλαδή μειωθεί τόσο πολύ η δημόσια ενίσχυση, ενώ θα έχουν υπερδιπλασιαστεί οι συνταξιούχοι, ο καθένας καταλαβαίνει ότι δεν θα υπάρχει πλέον δημόσια ασφάλιση», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «σε σχετική ερώτηση στη Βουλή του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, ο υπουργός είχε απαντήσει αρνητικά».

Ο υπουργός Εργασίας παρενέβη στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, όπου έκανε λόγο για παρεξήγηση.