Ταΐστρεςμε ξηρή τροφή για τα αδέσποτα ζωάκια τοποθέτησε σεπέντε σημεία της πόλης, ο Δήμος Αρταίων, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό σωματείο Άρτας.

Συγκεκριμένα, οι ταΐστρες τοποθετήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο, στην περιοχή Τριγώνου, στην πλατεία Κιλκίς, στο Κ.Τ.Ε.Λ. και την περιοχή Παραλιμνίου (πίσω από το Κ.Τ.Ε.Λ.).

Την τροφή παρέχει δωρεάν το Φιλοζωικό σωματείο, το οποίο έχει επίσης αναλάβει τη διανομή της στις ταΐστρες.

Πρόκειται για κατασκευές, ειδικά σχεδιασμένες, ώστε να μην ρυπαίνεται ο περιβάλλοντας χώρος και οι τροφές να είναι προστατευμένες.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η εξασφάλιση τροφής, ώστε κανένα αδέσποτο να μην υποσιτίζεται.

Να σημειωθεί ότι η σίτιση αδέσποτων ζώων όχι μόνο δεν απογορεύεται, αλλά επιβάλλεται σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012, ο οποίος προβλέπει ότι πρέπει να γίνεται από τους Δήμους και τα φιλοζωικά σωματεία.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 9 και στην παράγραφο 10 τονίζεται:

«Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν από κοινού οι ∆ήμοι οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις».

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην εν λόγω πρωτοβουλία αυτή ως εθελοντής, μπορεί να επικοινωνήσει στο 2681026580.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια αυτονόητη πράξη όσον αφορά την ευζωία των αδέσποτων ζώων και δεν μπορούμε παρά να την επικροτήσουμε.

Ας ελπίσουμε μόνο να μην αποτελέσει προεκλογικό πυροτέχνημα…

*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: [email protected]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις