Καλούμε τους Χαλανδραίους και Βριλησσιώτες φιλόζωους, που μέχρι πριν από λίγο καιρό απολάμβαναν τον περίπατό τους στο πάρκο της Αττικής οδού και μοιράζονταν τη χαρά αυτής της βόλτας με τον αγαπημένο τους σκύλο, να συγκεντρωθούμε όλοι στο Πάρκο, (Αττική οδό) την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, στις 5 το απόγευμα, για να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας ενάντια στην απάνθρωπη και άθλια ενέργεια κάποιων συμπολιτών μας, που κόστισε τη ζωή κάποιων από τους τετράποδους φίλους μας και προξένησε πόνο και πίκρα στους συνανθρώπους μας, που έχασαν, με τόσο επώδυνο τρόπο, τους τετράποδους συντρόφους τους.

Παράλληλα, θα διεκδικήσουμε από τους Δήμους Χαλανδρίου και Βριλησσίων, την οριοθέτηση συγκεκριμένου χώρου στο πάρκο, όπου θα μπορούμε επιτέλους, χωρίς φόβο για τα παιδιά μας και τα σκυλιά μας, να απολαμβάνουμε τα παιγνίδια τους και τη χαρά τους.

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος Έπη Λέρτα


Διαβάστε: Προσοχή! Φόλες στο Πάρκο της Αττικής οδού


Φόλες στο πάρκο

Στις 12 του Φλεβάρη 2014, δύο σκύλοι, που οι κηδεμόνες τους τα είχαν βγάλει βόλτα στο πάρκο της Αττικής οδού, δέχτηκαν την επίδραση άγνωστου δηλητήριου. Το ένα κατέληξε άμεσα, το άλλο μόλις που το πρόλαβαν μεταφέροντάς το στον κτηνίατρο.

Μέλη του Συλλόγου Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου ερεύνησαν το ίδιο βράδυ το χώρο αλλά δεν εντόπισαν κάτι συγκεκριμένο και καθώς οι πληροφόρησή μας ήταν αρκετά ασαφής δεν προχωρήσαμε σε ανακοίνωση, που θα μπορούσε άσκοπα να δημιουργήσει πανικό.

Δυστυχώς το γεγονός επαναλήφθηκε τη Τρίτη, 11 Μάρτη, οπότε ένας σκύλος, δεσποζόμενο και αυτός, παρέλυσε ξαφνικά, χωρίς να το δουν να έχει φάει κάτι και κατέληξε αργότερα αφού πήγε και στο κτηνιατρείο. Και πάλι δεν εντοπίστηκε κάτι συγκεκριμένο στο χώρο.

Άρα, το πρώτο, δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός που προκλήθηκε από έναν πιθανώς ασυνείδητο, αλλά η επανάληψή του αποδεικνύει ότι είναι συνειδητή πράξη κάποιων μανιακών, που θέλουν να εκφοβίσουν τους φιλόζωους και να απομακρύνουν αυτούς και τα σκυλιά τους από το συγκεκριμένο πάρκο, που το θεωρούν καθώς φαίνεται ιδιοκτησία τους – προέκταση ίσως της πιλοτής τους.

Όμως οι φιλόζωοι και ται ζώα συντροφιάς τους έχουν τα ίδα δικαιώματα με όλους τους πολίτες.

Αν οι Δήμοι Χαλανδρίου και Βριλησσίων κινήθηκαν να καθαρίσουν το χώρο από το επικίνδυνο και για τους ανθρώπους δηλητήριο, ωστόσο θα πρέπει να κινηθούν συστηματικά, όπως ο Νόμος τους υποχρεώνει αλλά και με ευαισθησία, ώστε να δώσουν λύση στο πρόβλημα, όπως τόσες φορές τους έχουμε προτείνει και να αποφευχθούν έτσι, οι επώδυνες για τα ζώα, απάνθρωπες και αχρείες συμπεριφορές άθλιων συμπολιτών μας.

Και η αστυνομία να μη μείνει αδιάφορη αλλά να αναζητήσει και να εντοπίσει τους υπεύθυνους για την παραδειγματική τιμωρία τους.

Και οι συμπολίτες μας να αυξήσουν το ενδιαφέρον τους και την ευαισθησία τους για το περιβάλλον και να καταγγέλλουν τέτοιες συμπεριφορές, που μας εκθέτουν σαν κοινωνία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

(Αρκαδίας 8- τηλ.2106814276 & 6973698750)

*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: [email protected]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις