Η ιατρική απάντηση σε μια λοίμωξη (πνευμονία, απόστημα, κολπίτιδα κλπ) από βακτήρια είναι τα αντιβιοτικά. Το πρόβλημα με τα αντιβιοτικά είναι ότι επιτίθενται αδιακρίτως σε όλους τους μικροοργανισμούς που κατοικούν στο σώμα μας, βλαβερούς και ωφέλιμους.
Είναι γνωστό ότι φιλοξενούμε στον οργανισμό μας πάρα πολλά «καλά» βακτήρια που βοηθούν π.χ. την πέψη και άλλες βιολογικές λειτουργίες και χωρίς αυτά δεν θα ήμασταν υγιείς. Επομένως όταν παίρνουμε αντιβιοτικά για ένα νόσημα που οφείλεται σε παθογόνα βακτήρια αφενός καταστέλλουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα (την φυσική άμυνα του οργανισμού) και αφετέρου καταστρέφουμε την φυσική χλωρίδα μας, δηλαδή τα βακτήρια που είναι σύμμαχοι στην προάσπιση της υγείας.
Χρειαζόμαστε τεράστιες ποσότητες γιαουρτιού ή άλλων προβιοτικών για επανέλθει η χλωρίδα στην φυσική της κατάσταση μετά από την χρήση αντιβιοτικών. Επιπλέον τα αντιβιοτικά, και άλλα συνθετικά φάρμακα, καθιστούν τον οργανισμό πιο όξινο (χαμηλό pH) και ευνοούν την ανάπτυξη μυκήτων και άλλων ανεπιθύμητων μικροοργανισμών.
Εν τέλει συχνά τα αντιβιοτικά απλώς ανταλλάσουν μία νόσο με μία άλλη. Πχ φαρυγγίτιδα με στοματική μυκητίαση !
Η μοναδικότητα των αιθερίων ελαίων συνίσταται στην ικανότητα τους να καταπολεμούν τους ιούς (γρίπη, έρπης, μυρμηγκιές) κάτι που δεν μπορούν να κάνουν τα αντιβιοτικά και κανένα άλλο συνθετικό φάρμακο.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ποτέ αντιβιοτικά. Υπάρχουν περιπτώσεις βαριών λοιμώξεων στις οποίες η χρήση τους είναι απαραίτητη, είτε μόνα τους είτε σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια. Όταν όμως η κρίση περάσει θα πρέπει να θεραπεύσουμε τις παρενέργειες των αντιβιοτικών.
Με τα αιθέρια έλαια δεν αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα. Αποδεικνύονται τόσο έξυπνα που μπορούν να διακρίνουν τα «καλά» από τα «κακά» μικρόβια και να μην εξολοθρεύουν τα ξερά μαζί με τα χλωρά.
Ένα άλλο τεράστιο πλεονέκτημα των αιθερίων ελαίων είναι ότι δεν δημιουργούν ανθεκτικά στελέχη. Ο τρόπος που εξολοθρεύουν τα παθογόνα μικρόβια είναι τόσο καταστρεπτικός που αυτά δεν μπορούν αμυνθούν δημιουργώντας ανίκητα στελέχη. Τα «κακά» βακτήρια δεν έχουν την ικανότητα να προσαρμοστούν και να αντέξουν στην επίθεση των αιθερίων ελαίων. Τα αιθέρια έλαια προστατεύουν την ζωή και καταπολεμούν τα μικρόβια εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια χωρίς τις παρενέργειες που έχουν προκαλέσει τα αντιβιοτικά μέσα σε 100 μόνο χρόνια. Είναι παρήγορο για το μέλλον της ανθρωπότητας να έχει τόσο πιστούς και ικανούς φίλους.
Και όπως είπαμε μπορούν και καταπολεμούν μικροοργανισμούς όπως οι ιοί και οι μύκητες απέναντι στους οποίους τα αντιβιοτικά είναι ανίσχυρα.
Το κερασάκι στην τούρτα της υγείας μας είναι η ρύθμιση του pH του οργανισμού μας : το καθιστούν ελαφρώς αλκαλικό όταν γίνεται όξινο και είναι επιστημονικά διαπιστωμένο ότι το αλκαλικό pH (>7) είναι το pH της υγείας.
Γενικότερα η δράση των αιθερίων ελαίων, όταν είναι 100% αγνά και φυσικά (ιατρικής κατηγορίας), τείνει στην αποκατάσταση της ομοιοστασίας του οργανισμού. Δηλαδή ευνοεί την δυναμική ισορροπία του στο πλαίσιο της οποίας κάθε όργανο του σώματος εργάζεται χωρίς εμπόδια και συνεργάζεται με τα άλλα όργανα αρμονικά.
Δεν ξέρω αν υπάρχει σωματίδιο του Θεού αλλά υπάρχουν σίγουρα τα αιθέρια έλαια Του που φέρνουν την σφραγίδα της Σοφίας της Φύσης.
Τα προβλήματα υγείας που ανακουφίζονται με απλό και φυσικό τρόπο με τα αιθέρια έλαια είναι αναρίθμητα. Συμβουλευθείτε το μπλογκ ιατρού Νίκου Χρηστίδη, ειδικού στην ιατρική χρήση αιθερίων ελαίων, www.aromatotherapeia.gr για να μάθετε περισσότερα ανακαλύψετε αποτελεσματικές συνταγές για τις λοιμώξεις και όχι μόνο. Πιέστε εδώ για συνταγές