Δυο νεφελώδεις λεοπαρδάλεις, είδος που απειλείται με εξαφάνιση, γεννήθηκαν στις αρχές του μήνα στον ζωολογικό κήπο του Μαϊάμι, όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκησή του, η οποία αποφάσισε να κρατήσει τα νεογέννητα μακριά από τα βλέμματα του κοινού για να μην τα “αγχώσει”.

Οι δίδυμες νεφελώδεις λεοπαρδάλεις, που είναι θηλυκές, γεννήθηκαν στις 9 Μαρτίου και από τότε ζουν απομονωμένες με τη μητέρα τους “για να μην στρεσαριστούν και για να δοθεί η ευκαιρία στη μητέρα να δημιουργήσει έναν δεσμό” μαζί τους, ανέφερε ο ζωολογικός κήπος.

Η μητέρα, η Σεράι και ο πατέρας, ο Ρατζάσι, γεννήθηκαν το 2011 σε άλλους αμερικανικούς ζωολογικούς κήπους.

Τα δυο μικρά αιλουροειδή είναι πολύ καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη αποκτήσει το χαρακτηριστικό τρίχωμα του είδους τους: η γούνα τους είναι ανοιχτόχρωμη, με μεγάλες σκούρες κηλίδες που θυμίζουν σύννεφα.

Οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου θα πρέπει να κάνουν υπομονή μερικές εβδομάδες ακόμη μέχρι να τις γνωρίσουν από κοντά.Η λεοπάρδαλη η νεφελώδης είναι ένα σχετικά μικρόσωμο και ελαρφύ αιλουροειδές
, αφού ζυγίζει μόνο γύρω στα 20 κιλά.

Ζουν σε φυσικό περιβάλλον στη νότια Κίνα, την Ταϊβάν και τη Μαλαισία αλλά η αποψίλωση των δασών και η λαθροθηρία έχουν μειώσει πολύ τον αριθμό τους.*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: [email protected]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις