Δράκοι του Κόμοντο, σκίουροι και γλάροι, καρχαρίες, λαγοί του χιονιού, γορίλες των ορέων, πελαργοί και χταπόδια, ελέφαντες φιγουράρουν στις φωτογραφίες των φιναλίστ για την ανάδειξη του φετινού Φωτογράφου Άγριων Ζώων.

«Komodo Judo» αποκαλεί τη φωτογραφία του ο Andrey Gudkof. Δυο αρσενικοί δράκοι στο εθνικό πάρκο του Κόμοντο, στη Ινδονησία, παλεύουν.

Στην «Gorilla care» του Marcus Westberg, η εννιάχρονη μικρή γοριλίνα Nντέζε παρακολουθεί με ανησυχία κτηνιάτρους να φροντίζουν τη φιλενάδα της, Μάισα, στο εθνικό πάρκο Βιρούνγκα, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό.

Ο Thomas P. Peschak, στη φωτογραφία «The Shark Surfer» απαθανατίζει το τεστ μιας πρωτότυπης σανίδας για σερφ με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, αποτρεπτικά για καρχαρίες, στην περιοχή του Aliwal Shoal, κοντά στο Ντέρμπαν, στη Νότια Αφρική, όπου συχνάζουν πολλά σκυλόψαρα.

Στην «Jugged peace», ο Floris van Beugel απαθανατίζει το πουλάκι γκαούτσο σεράνο, στο εθνικό πάρκο της Αργεντινής «Λος Γκλασιάρες» να ατενίζει το «οδοντωτό» μεγαλείο του όρους Φιτζ Ρόι.

«Αφύπνιση των μεγάλων ερωδιών» αποκαλεί τη δική του φωτογραφία ο Zsolt Kudish. Όταν υπερχείλισε ο Δούναβης, πλημμυρίζοντας μεγάλη έκταση του δάσους Γκέμεντς στην Ουγγαρία, πάνω από χίλιοι αργυροτσικνιάδες – έτσι τους ξέρουμε στην Ελλάδα – πέταξαν στη λίμνη και έστησαν τσιμπούσι με τα ψάρια, τα αμφίβια και τα ασπόνδυλα εκεί.

«Να πιεις ή όχι» είναι ο ευφάνταστος τίτλος της φωτογραφίας του Carlos Perez Naval. Στην παραλία του Moro Bay, στην Καλιφόρνια, ένας γλάρος αποτρέπει έναν σκίουρο από το να πιει νεράκι.

«Ο λαγός του χιονιού» της Rosamund Macfarlane, σε χιονιά, στα Κέινγκορνς της Σκωτίας.

«Stork art» είναι η φωτογραφία του Francisco Mignorance. Δικαιολογημένα. Λευκοί πελαργοί έχουν φωλιάσει σε ένα γλυπτό έξω από το μουσείο Βοστέλ- Μαλπαρτίδα, κοντά στο Κάθερες της Ισπανίας. «Ήρθε από τα βάθη» το μικρό, νεαρό χταπόδι του Fabien Michenet. Κολυμπά στα βαθιά, στ’ ανοιχτά των ακτών της Αϊτής.

Στο «Natural frame» του Morkel Erasmus, ελέφαντες, ζέβρες και καμηλοπαρδάλεις κοντά σ’ έναν νερόλακκο στο εθνικό πάρκο Ετόσα της Ναμίμπια.

Η έκθεση ανοίγει στις 16 Οκτωβρίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο.Komodo Judo by Andrey Gudkov

Gorilla care by Marcus WestbergThe shark surfer by Thomas P Peschak

Jagged peace by Floris van Breugel

Great egret awakening by Zsolt KudichTo drink or not by Carlos Perez Naval

Snow hare by Rosamund MacfarlaneStork art by Francisco Mingorance

It came from the deep by Fabien MichenetNatural frame by Morkel Erasmus

*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: [email protected]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις