Με αφορμή την 4η Οκτωβρίου, που εορτάζεται διεθνώς ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε:

“Οι συγκάτοικοί μας στον πλανήτη Γη αξίζουν τη συνεχή φροντίδα μας και τη συνεχή προσπάθειά μας για να διατηρήσουμε τα οικοσυστήματα που τους συντηρούν. Η χλωρίδα και η πανίδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξης και της προκοπής του ανθρώπου. Έχουμε όχι μόνο υποχρέωση αλλά και συμφέρον να τα διατηρήσουμε. Άλλωστε η βιοποικιλότητα αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας, διαχρονικό βίωμα του ελληνικού λαού και επένδυση στο μέλλον των παιδιών μας.

Η εορταζόμενη σήμερα Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων ας αποτελέσει ευκαιρία να τιμήσουμε τους ανθρώπους και τις οργανώσεις που πασχίζουν καθημερινά για τα ζώα. Ας αποτελέσει εκκίνηση μιας πιο ουσιαστικής αντίδρασης απέναντι σε όσους εμπορεύονται παράνομα, κακομεταχείριζονται, βασανίζουν ή θανατώνουν απροστάτευτα ζώα. Ας συνεχίσουμε πιο δυναμικά, όλοι μαζί, τη μάχη ενάντια στη λαθροθηρία. Ας δώσουμε όλοι έμφαση, πρακτικά, στην καθημερινότητά μας, στη Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων. Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά στην προστασία τους”.

*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: [email protected]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις