Πώς πεταλώνονται τα άλογα θα μπορούν να δουν από κοντά τα μικρά παιδιά που θα επισκεφθούν την Παρασκευή τον Ιππικό Όμιλο Σχολαρίου στην περιοχή της Βόλβης.

Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να ιππεύσουν άλογα και πόνι και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών στη ιππασία, να ενημερωθούν για τη θεραπευτική ιππασία, να πάρουν μέρος σε αυγομαχίες και να διασκεδάσουν με τους κλόουν που θα βρίσκονται εκεί.

Όλα τα παραπάνω διοργανώνονται στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Πορείας Ελεύθερης Ιππασίας Σχολαρίου που διοργανώνει από τις 9 έως και τις 11 Οκτωβρίου στο Σχολάρι της Βόλβης ο Ιππικός Όμιλος της περιοχής και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης.

Στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, θα αρχίσει η πρώτη έφιππη πορεία του τριημέρου. Το Σάββατο, οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις 3 το μεσημέρι με την παράδοση μαθημάτων πρώτων βοηθειών, από ειδικευμένα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Ακολουθούν, στις 3.30, εντυπωσιακά ιππικά αγωνίσματα, ενώ στις 5.30 το απόγευμα θα αρχίσει η πρώτη μεγάλη έφιππη πορεία μήκους 10 χιλιομέτρων.

Η 5η Πανελλήνια Πορεία Ελεύθερης Ιππασίας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου με την κορυφαία εκδήλωση της, την έφιππη πορεία 22 χιλιομέτρων, η οποία αρχίζει στις 10.30 το πρωί και θα διεξαχθεί μέσα σε ειδυλλιακό περιβάλλον, δίπλα σε παραλίμνιο δάσος και παράλληλα με τις όχθες της λίμνης Βόλβης, αλλά και στον Ρήχιο ποταμό.

*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: [email protected]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις