Σκύλος τόσο κακοποιημένος που σπαράζει την καρδιά...

Σκύλος τόσο κακοποιημένος που σπαράζει την καρδιά...
Άραγε πόσο εφιαλτικός μπορεί να γίνει ο άνθρωπος για μια αθώα ψυχή;

Οι κραυγές αυτού του σκύλου συγκλονίζουν...

Και αποκαλύπτουν με σοκαριστικό τρόπο το μέγεθος της κακοποίησης που υπέστη για χρόνια στις ακατάλληλες εγκαταστάσεις του κέντρου αδέσποτων ζώων στην πόλη Craiova της Ρουμανίας.

Πρόκειται για την έκτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η οποία όμως φημίζεται για την κακοποίηση ζώων ακόμη και στα καταφύγια.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, ο σκύλος έχει βιώσει τόση βία που όταν δέχεται ένα τρυφερό χάδι (ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του), ξεσπά σε σπαρακτικες κραυγές!

Τόσα χρόνια, όταν τον άγγιζε ανθρώπινο χέρι ήταν για να τον χτυπήσει και να του προκαλέσει πόνο.

Γι' αυτό και όταν η κοπέλα πλησιάζει να τον χαϊδέψει μένει ακίνητος και αναλύεται σε σπαραξικάρδιους λυγμούς, στην προσπάθειά του να απελευθερώσει τον τρόμο που τον κρατά παγωμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκυλάκος έχει σήμερα υιοθετηθεί από μια οικογένεια στη Βρετανία και έχει αρχίσει και πάλι να εμπιστεύεται τους ανθρώπους.Από την στιγμή που ο άνθρωπος έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο παρακμής και μπορεί να προκαλεί τόσο πόνο σε μια τόσο αθώα ψυχή, μπορεί και επίσημα να θεωρηθεί το χειρότερο είδος επί Γης...

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι είμαστε ηθικά υπόλογοι όταν κακοποιούμε ένα ζώο και όταν θεωρούμε ότι τα ζώα "βρίσκονται στο έλεός μας".

Όταν μας κοιτούν με μάτια γεμάτα παράπονο, που μας καταρρακώνει, πολύ απλά υποδεικνύουν την ποταπότητα του ανθρώπου εκείνου, που ενώ μπορούσε να κάνει το καλό, επέλεξε να πράξει βίαια εις βάρος ενός -τις περισσότερες φορές- ανυπεράσπιστου πλάσματος.

Τελικά... πόσο Άνθρωποι είμαστε;Ρενάτα Γρυπάρη - Εκπαιδεύτρια σκύλων (renata@skylosgiaspiti.gr)

Σκύλος για Σπίτι