Σε μια πρωτοφανή κίνηση προέβησαν ανώτεροι υπάλληλοι του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών – Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, οι οποίοι απαιτούν από φιλόζωη εργαζόμενη να απομακρύνει άμεσα τις 5 αδέσποτες γάτες, που φροντίζει και οι οποίες έχουν βρει καταφύγιο στο πίσω μέρος του κτιρίου.

Σύμφωνα με τις “Ιστορίες Αδέσποτων”, στην σχετική καταγγελία που έκανε η φιλόζωη δημόσιος υπάλληλος στο Φιλοζωικό Σωματείο Κερατέας Πρόκρις, τονίζεται ότι οι άνθρωποι αυτοί θεωρούν ότι τα ζώα «χαλάνε» την εικόνα του χώρου και αποτελούν εστία μόλυνσης και μικροβίων.

Να σημειωθεί ότι οι πέντε γάτες είναι υγιέστατες, ενώ δύο από αυτές έχουν στειρωθεί. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες-ντοκουμέντο, το πίσω μέρος του κτιρίου- όπου έχουν βρει καταφύγιο οι γάτες- είναι πεντακάθαρο!


Όπως κατήγγειλε η δημόσια υπάλληλος, που φροντίζει τα αδέσποτα ζώα:

«Τα γλυκύτατα αθώα τρυφερά αδεσποτάκια που ταΐζω, συντηρώ και φροντίζω εδώ και καιρό, απειλούν με διωγμό διότι βρίσκονται σε δημόσιο χώρο και όπως λένε χαλάει την πίσω εικόνα του χώρου και είναι εστία μόλυνσης και μικροβίων για τους ανθρώπους.

Εκβιάζουν και απειλούν εμένα αλλά και την απομάκρυνση και εξαφάνιση αυτών των ανυπεράσπιστων ψυχών, που το μόνο που ζητούν είναι λίγο φαγητό και νερό για να επιβιώσουν στον σκληρό κόσμο των δίποδων τεράτων. Φοβάμαι για την τύχη και το μέλλον τους. Δύο από αυτά είναι και στειρωμένα. Είναι όλα φιλικά, χαδιάρικα, ήμερα, παιχνιδιάρικα, υγιέστατα, καθαρά και πανέμορφα. Επείγει η φιλοξενία ή η υιοθεσία τους».

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κερατέας Πρόκρις Δήμητρα Βασιλοπούλου, από την πλευρά της, σχολίασε:

«Ας εξηγήσει κάποιος σε 5 γατάκια ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να αλλάξουν περιοχή, να κινδυνέψουν από τ’ αυτοκίνητα, να πεινάσουν ή στη χειρότερη περίπτωση να σκοτωθούν; Ας τους εξηγήσει γιατί πρέπει να φύγουν από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών -Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών; Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εκεί.

Ας εξηγήσει κάποιος σ’ όλους αυτούς τους προϊστάμενους και προέδρους κάποιων θέσεων ότι τα δημόσια κτίρια δεν τους ανήκουν, δεν είναι ιδιοκτησία τους. Ασκούν κάποιο επάγγελμα – λειτούργημα για το οποίο όλοι εμείς οι απλοί πολίτες τους πληρώνουμε γι’ αυτό. Οι νομοθέτες έφτιαξαν τον νόμο που επιτρέπει τη σίτιση των αδέσποτων ζώων.

Πώς λοιπόν έρχονται όλοι αυτοί που αντί να υπηρετούν τον νόμο, τον αθετούν και δεν σέβονται; Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να απειλούν και να εκφοβίζουν ανθρώπους που απλά αγαπούν και φροντίζουν τ’ αδέσποτα; Μήπως η ανώτερη θέση που κατέχουν σε μια δημόσια υπηρεσία; Ας την χρησιμοποιήσουν για να τιμωρούν παραβάτες του νόμου. Θα έπρεπε πρώτοι να δίνουν το καλό παράδειγμα σε μια κοινωνία με έλλειμμα φιλοζωικής κουλτούρας».

Να σημειωθεί τέλος, ότι κανένας νόµος δεν απαγορεύει τη σίτιση των αδέσποτων. Αντίθετα, µάλιστα, σύµφωνα µε τους νόµους 4039/12 & 4235/14 (Άρθρο 9. παρ.10) επιβάλλεται!

Όποιος επιθυμεί να φιλοξενήσει ή να υιοθετήσει ένα από τα 5 αυτά γατάκια να επικοινωνήσει με το Φιλοζωικού Σωματείου Κερατέας Πρόκρις στο 6974521052 ή να αφήσει μήνυμα στο inbox στη σελίδα στο Facebook.*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: [email protected]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις