Μια ντροπιαστική υπόθεση εκτυλίσσεται εδώ και λίγες ημέρες στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με πρωταγωνιστές πέντε αδέσποτες γατούλες, οι οποίες ενώ δεν θα έπρεπε να ενοχλούν κανένα, βρίσκονται υπό διωγμό!

Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από καταγγελία φιλόζωης εργαζόμενης του Εφετείου Αθηνών – Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, ότι ανώτεροι υπάλληλοι απαιτούν από την ίδια να απομακρύνει άμεσα τις 5 αδέσποτες γάτες, που φροντίζει και οι οποίες έχουν βρει καταφύγιο στο πίσω μέρος του κτιρίου.

Στην σχετική καταγγελία που έκανε η φιλόζωη δημόσιος υπάλληλος στο Φιλοζωικό Σωματείο Κερατέας Πρόκρις, τονίζεται ότι οι άνθρωποι αυτοί θεωρούν ότι τα ζώα «χαλάνε» την εικόνα του χώρου και αποτελούν εστία μόλυνσης και μικροβίων.

Να σημειωθεί ότι οι πέντε γάτες είναι υγιέστατες, ενώ δύο από αυτές έχουν στειρωθεί. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες-ντοκουμέντο, το πίσω μέρος του κτιρίου- όπου έχουν βρει καταφύγιο οι γάτες- είναι πεντακάθαρο!

«Τα γλυκύτατα αθώα τρυφερά αδεσποτάκια που ταΐζω, συντηρώ και φροντίζω εδώ και καιρό, απειλούν με διωγμό διότι βρίσκονται σε δημόσιο χώρο και όπως λένε χαλάει την πίσω εικόνα του χώρου και είναι εστία μόλυνσης και μικροβίων για τους ανθρώπους. Εκβιάζουν και απειλούν εμένα αλλά και την απομάκρυνση και εξαφάνιση αυτών των ανυπεράσπιστων ψυχών, που το μόνο που ζητούν είναι λίγο φαγητό και νερό για να επιβιώσουν στον σκληρό κόσμο των δίποδων τεράτων. Φοβάμαι για την τύχη και το μέλλον τους. Δύο από αυτά είναι και στειρωμένα. Είναι όλα φιλικά, χαδιάρικα, ήμερα, παιχνιδιάρικα, υγιέστατα, καθαρά και πανέμορφα. Επείγει η φιλοξενία ή η υιοθεσία τους» είχε καταγγείλει η δημόσια υπάλληλος, που φροντίζει τα αδέσποτα ζώα.

Λίγες ημέρες μετά τις απειλές, οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι προχώρησαν σε πράξεις…

Σύμφωνα με την φιλόζωη εργαζόμενη, “έδωσαν εντολή στο συνεργείο καθαρισμού να καθαρίσουν τα πάντα! Δεν υπάρχει τίποτα, πετάχτηκαν όλα! Τα μπολ φαγητού, του νερού και τα καλαθάκια-κουτάκια-κρεβατάκια που είχαν σαν κατάλυμα για το κρύο και την βροχή.Τα γατάκια δεν έχουν μπολ να φάνε, δεν έχουν μπολ να πιούν νερό δεν έχουν καλαθάκια να μπούν να κοιμηθούν!”.

Η ευαισθητοποιημένη γυναίκα καλεί όλη την φιλόζωη κοινότητα να πάρει θέση και να προβεί σε άμεσες κινητοποιήσεις γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος διωγμού αδέσποτων και από άλλους δημόσιους χώρους, εάν δεν γίνει κάτι τώρα.

Να σημειωθεί ότι οι γατούλες κινδυνεύουν άμεσα, καθώς απειλούν να τις μεταφέρουν δίπλα σε αυτοκινητόδρομο…

Παράλληλα, ενώ η γυναίκα που τις φροντίζει και υποκαθιστά ουσιαστικά τον ανύπαρκτο κρατικό μηχανισμό (σ.σ.: ο νόμος επιβάλει την σίτιση αδέσποτων από τους Δήμους), θεωρείται γραφική και είναι δακτυλοδεικτούμενη!

Όποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει είτε με φιλοξενία/υιοθεσία των αδέσποτων γατών είτε προσφέροντας νομικές συμβουλές στη φιλόζωη εργαζόμενη, μπορεί να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 6941533997 και 6998158468


Επιμέλεια: Ρενάτα Γρυπάρη – Εκπαιδεύτρια σκύλων ([email protected])
*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: [email protected]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις