Παρίσι: Διαστροφικές επιθέσεις με οξύ σε γάτες

Παρίσι: Διαστροφικές επιθέσεις με οξύ σε γάτες
Τελικά, η μοχθηρία και η διαστροφή δεν έχουν σύνορα...

Θύματα κακοποίησης έχουν πέσει το τελευταίο διάστημα στο γαλλικό προάστιο Bagnolet τουλάχιστον πέντε γάτες - αδέσποτες και δεσποζόμενες-, οι οποίες βρέθηκαν με εγκαύματα από οξύ.

Η πρώτη γατούλα των επιθέσεων εντοπίστηκε στις 28 Φεβρουαρίου από μια κάτοικο της περιοχής, την Μαρία, να ουρλιάζει από τον πόνο. Το μισό της δέρμα είχε καεί μέχρι τα κόκαλα.

Λόγω του σοβαρού τραυματισμού της, αποφασίστηκε η ευθανασία της.

"Το είδος των εγκαυμάτων μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προκλήθηκαν από σταγόνες οξέως" δήλωσε ένας ντόπιος κτηνίατρος, σύμφωνα με την Le Parisien.

Έκτοτε άλλες τρεις γάτες βρέθηκαν σε παρόμοια κατάσταση, όπως δήλωσε στον Independent το φιλοζωικό σωματείο L’Ecole Du Chat.

cat-acid.jpg

"Ελπίζω ο δράστης να συλληφθεί. Κάναμε μήνυση στην αστυνομία. Έχω όλες τις φωτογραφίες από τις γάτες με εγκαυματα - είναι άσχημες εικόνες" δήλωσε η πρόεδρος του σωματείου.

Θύμα του παρανοϊκού δράστη έπεσε επίσης ο Moustache (Μουστάκιας), κηδεμόνας του οποίου είναι ένα 11χρονο παιδί, ο οποίος βρέθηκε με εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 40% του σώματός του. Υποβλήθηκε σε δυο χειρουργικές επεμβάσεις και τώρα αναρώνει.

Μια ακόμη θηλυκή γατούλα βρέθηκε στις 10 Μαρτίου και υπεβλήθηκε σε χειρουργείο, ενώ μια ακόμη γάτα εντοπίστηκε με εγκαύματα.


Επιμέλεια: Ρενάτα Γρυπάρη - Εκπαιδεύτρια σκύλων (renata@skylosgiaspiti.gr)

Σκύλος για Σπίτι
*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: pets@nooz.gr