Μία γνώριμη φυσιογνωμία αντίκρισαν πριν από λίγες ημέρες οι φροντιστές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, όταν μία μικρή αρκούδα εμφανίστηκε έξω από το Καταφύγιο στο Νυμφαίο σε μη επισκέψιμο, ωστόσο, σημείο.


Αναγνώρισαν αμέσως τον Πάτρικ
, ο οποίος λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε επανενταχθεί στη φύση!

Η εμφάνιση του Πάτρικ τόσο κοντά σε σημείο με ανθρώπινη παρουσία κινητοποίησε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, ώστε να τον «συλλάβει» και να τον οδηγήσει σε προστατευόμενο πλέον χώρο.

Φαίνεται ότι η εξοικείωσή του με τους ανθρώπους δεν τον βοήθησε να ζήσει ελεύθερος στη φύση και επέστρεψε τελικά…. μόνος του κοντά στο Καταφύγιο.

«Εκτίμηση των επιστημόνων είναι ότι παρά το γεγονός ότι κατεβλήθη κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο Πάτρικ να έχει μία δεύτερη ευκαιρία στη φύση ως ελεύθερη αρκούδα, εντούτοις, το γεγονός ότι βρέθηκε μόλις δύο εβδομάδων με αποτέλεσμα να τον ταϊζουν ακόμη και με μπιμπερό, είχε ως αποτέλεσμα να εξοικειωθεί με την ανθρώπινη παρουσία και να αδυνατεί να επιβιώσει μόνος του» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάνος Στεφάνου από την οργάνωση.

Σύμφωνα με το στίγμα που μετέδιδε το κολάρο που φορούσε ο Πάτρικ, στο διάστημα που κυκλοφορούσε ελεύθερος στη φύση δεν είχε πλησιάσει κατοικημένες περιοχές, όμως η προσέγγισή του στο Καταφύγιο έδειξε ότι η ανθρώπινη παρουσία δεν τον αποθαρρύνει.

Έτσι, προκειμένου να εξασφαλιστεί τόσο η ασφάλεια των ανθρώπων, όσο και του ίδιου του Πάτρικ κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του σε περιφραγμένο χώρο του «Αρκτούρου».

Ο περίπου ενάμισι έτους αρκούδος θα παραμείνει σχεδόν για έναν χρόνο σε χώρο του Κτηνιατρικού Κέντρου στον Αετό Φλώρινας και στη συνέχεια, όταν θα ενηλικιωθεί, θα ενταχθεί στο Καταφύγιο μαζί με τις υπόλοιπες αρκούδες.

Ο Πάτρικ έξω από το Καταφύγιο της Αρκούδας

*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: [email protected]