Doggo: Κάντε ευτυχισμένο τον σκύλο σας με μια... εφαρμογή!

Doggo: Κάντε ευτυχισμένο τον σκύλο σας με μια... εφαρμογή!
Συνέντευξη: Ρενάτα Γρυπάρη, εκπαιδεύτρια σκύλων

Αν έχετε σκύλο και θέλετε να τον κάνετε ευτυχισμένο, δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε το... κινητό σας!


Ο σκύλος σας έχει όρεξη για παιχνίδια αλλά δεν βρίσκει φίλους για να κοινωνικοποιηθεί; Ψάχνετε τα κοντινά pet shop και κτηνιατρεία, εκπαιδευτές, φιλοζωικά σωματεία, πανσιόν και dog friendly μαγαζιά;

Ρίξτε μια ματιά στο Doggo και θα βρείτε όλα όσα ψάχνετε!

Πρόκειται για μια εφαρμογή για κινητά βασισμένη στις καθημερινές ανάγκες ενός σκύλου και του κηδεμόνα του.

Το νέο mobile application (Android, iOs) το οποίο λειτουργεί από τον Φεβρουάριο, είναι πολύ εύκολο στη χρήση με σχεδόν ανεξάντλητες δυνατότητες.Πως λειτουργεί;

Κατεβάζετε την εφαρμογή ΔΩΡΕΑΝ στο κινητό σας
και απευθείας μπορείτε να δημιουργήσετε το προφίλ του σκύλου σας, βάζοντας όσα χαρακτηριστικά εσείς επιθυμείτε (πχ. γένος, ράτσα/ημίαιμο, χρώμα, ηλικία, μέγεθος, διαθεσιμότητα για άμεσο παιχνίδι και άλλα πολλά).

Στη συνέχεια έχοντας ανοιχτή τη λειτουργία GPS δηλώνετε το στίγμα σας ανάλογα με την περιοχή την οποία βρίσκεστε εσείς και ο τετράποδος κολλητός σας.

Είστε πλέον έτοιμος να γνωρίσετε τους καλύτερους φίλους του κατοικίδιου σας για τις πιο παιχνιδιάρικες βόλτες που θα κάνετε ποτέ.

Η όλη λογική προσομοιάζει ενός μέσου κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους, αφού υπάρχει η δυνατότητα να προσθέτετε και να αφαιρείτε φίλους αλλά και να κάνετε chat! Μια ειδική λειτουργία που υπάρχει σε κάθε προφίλ σκύλου είναι ο «φάρος», ο οποίος όταν ενεργοποιηθεί δίνει σήμα στους υπόλοιπους χρήστες ότι το εν λόγω σκυλάκι χάθηκε, έτσι έχουν όλοι το νου τους.

Tέλος, μια πρόταση, που κάνει το Doggo σε όσους δεν έχουν σκύλο, είναι η συμπλήρωση προφίλ ενός αδέσποτου στη γειτονιά τους, με σκοπό την προώθηση του σκύλου και την εύρεση ενός παντοτινού σπιτιού!

Όπως δηλώνει στο NoozPets η Αναστασία Παναγιωτοπούλου, υπεύθυνη επικοινωνίας και Διαχείρισης του Doggo, η ιδέα γι' αυτό το project γεννήθηκε από τον Λεωνίδα, τον σκυλάκο της και co-Founder του Doggo!

Μας ξεναγεί σε αυτή την υπέροχη κοινότητα, υπογραμμίζοντας ότι βελτιώνουν και τροποποιούν συνεχώς υπάρχουσες λειτουργίες. "Γενικά σταματημό δεν έχουμε!" δηλώνει με ενθουσιασμό.

Όπως μας λέει, είναι ένα project, που δεν υλοποιήθηκε εύκολα (όπως και πολλά άλλα σε αυτή τη χώρα), αλλά ευχάριστα.

"Το Doggo ήταν μια τρελή ιδέα και όνειρο!" τονίζει, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να επηρεάσει έστω και λίγο την επικρατούσα κατάσταση.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Πώς γεννήθηκε το Doggo;

Είναι αστείο μα… την ιδέα ουσιαστικά γέννησε ο Λεωνίδας, co-Founder του Doggo και δικός μου σκυλάκος! Από προσωπική ανάγκη και βίωμα, προσπάθησα να βρω έναν τρόπο κοινωνικοποίησης για σκυλάκια που μένουν στην πόλη, χωρίς πάρκα και άλλα τετραποδάκια κοντά τους! Έναν τρόπο ώστε να κρατάω το σκύλο μου απασχολημένο στη βόλτα του και να τον βλέπω να παίζει με άλλα σκυλάκια, γυρνώντας χαρούμενος σπίτι. Στην πορεία το Doggo έγινε και εργαλείο, αφού μέσα στο app μπορεί κανείς να βρει μαζεμένη άπειρη σκύλο-πληροφορία, πανελλαδικά!

Η ομάδα του Doggo συγκεντρώθηκε σχετικά άμεσα και πιάσαμε αμέσως δουλειά, ώστε να καταφέρουμε να βγάλουμε την εφαρμογή σε Android και ios, όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Τελικά, το Doggo είναι η 1η πνευματικά κατοχυρωμένη ελληνική εφαρμογή για σκυλάκια. Σύντομα και σε άλλες χώρες…

Τί μπορεί κανείς να βρει στο Doggo;

To  Doggo είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους, ένα εργαλείο εύρεσης τετράποδων φίλων, ένας διαδραστικός Χάρτης με πολλές πληροφορίες, ένας οδηγός εντοπισμού των κοντινών pet shop, κτηνιατρείων, κομμωτηρίων για σκύλους, φιλοζωικών σωματείων, εκπαιδευτών, υπηρεσιών ταξί για σκύλους, dog friendly μαγαζιών, πάρκων και φιλοζωικών εκδηλώσεων  πάνω στον καινοτόμο Χάρτη μας! Έχει τη λογική ενός social media με σημεία ενδιαφέροντος αποκλειστικά για σκυλάκια. Πλέον, για την καλοκαιρινή σεζόν έχουμε εισάγει και τα pet friendly beach bar, camping, ξενοδοχεία και παραλίες!

Επίσης, μπορεί κανείς να βρει τις Ημερήσιες Συμβουλές του Doggo αλλά και συγκεκριμένες ειδήσεις στην ενότητα «ΤΑ DOGGO NEA»! Συνεχώς, θα προστίθενται και νέα χαρακτηριστικά! Αυτό που έχει σημασία είναι πως η έμπνευση για τη δημιουργία του app προέκυψε μέσα από προσωπικά βιώματα, καταστάσεις και ανάγκες, δηλαδή δεν είναι κάτι… θεωρητικό μα πέρα, για πέρα πραγματικό!

Ήταν ένα πλάνο που υλοποιήσατε εύκολα;

Όχι εύκολα, αλλά σίγουρα ευχάριστα! Φυσικά, ακόμη υλοποιείται καθώς έχουμε προγραμματισμένα νέα χαρακτηριστικά που θα προστεθούν στους επόμενους  μήνες. Συνεχώς βελτιώνουμε και τροποποιούμε υπάρχουσες λειτουργίες και γενικά σταματημό δεν έχουμε! Αρκεί να μπείτε στη Doggo κοινότητα και θα δείτε!

Τί είναι για εσάς το Doggo, τί αντιπροσωπεύει;

Το Doggo ήταν μια τρελή ιδέα και όνειρο! Τώρα πια είναι ένα εργαλείο, μια πλατφόρμα αποκλειστικά αφιερωμένη στα αγαπημένα μας σκυλάκια, ενώ το πιο σημαντικό είναι πως αποτελεί ένα μοχλό μέσω του οποίου μπορούμε να συμβάλλουμε με τη σειρά μας στο ζήτημα των αδέσποτων πανελλαδικά. Αυτό είναι κάτι που μας καίει και θα χαρούμε πολύ να επηρεάσουμε έστω και λίγο την επικρατούσα κατάσταση. Άλλωστε ο co-Founder μας ο Λεών, είναι πρώην αδεσποτάκι!Τί μάθατε μέσω του Doggo για τη φιλοζωία στην Ελλάδα;

Βασικά, ότι υπάρχει, ότι επεκτείνεται, ότι μεγαλώνει, ότι σιγά-σιγά όλο και περισσότεροι άνθρωποι την ενστερνίζονται αγκαλιάζοντας τα αδεσποτάκια αλλά και τα κατοικίδια γενικότερα. Η νοοτροπία στην Ελλάδα αλλάζει προς το καλό, κι αυτό φαίνεται! Μέσα και από την ενασχόληση μας με δυο σελίδες στο Facebook, «Ζωόφιλα Μαγαζιά Θεσσαλονίκης» και «Ζωόφιλα Μαγαζιά Αττικής» παίρνουμε καθημερινά μαθήματα αγάπης και φιλοζωίας!

Τελευταία, διάβασα κάτι όμορφο μέσα στην ενότητα Συμβουλή της Ημέρας του Doggo και θέλω να το μοιραστώ κλείνοντας αυτά που ήθελα να σας πω:

“Γίνε ο άνθρωπος που ο σκύλος σου νομίζει ότι είσαι”!

Μερικές σχετικές σελίδες με το Doggo:

Site: www.doggo.gr
Ιnstagram: //www.instagram.com/doggotheapp/
Facebook: //www.facebook.com/doggotheapp/
Youtube: //www.youtube.com/channel/UC9ywMoC4ZUthx5IATq2jAeA


Ρενάτα Γρυπάρη - Εκπαιδεύτρια σκύλων (renata@skylosgiaspiti.gr)

Σκύλος για Σπίτι


*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: pets@nooz.gr