Ένα απίστευτο περιστατικό έχει δει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας που έχει να κάνει με μία γυναίκα, η οποία στο όνομα της «ζωοφιλίας» έχει δημιουργήσει φυλακές… κουταβιών σε διάφορα σημεία στο Ηράκλειο.

Οι καταγγελίες

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα όταν στα γραφεία της Ζωόφιλης Δράσης έφτασαν καταγγελίες για κλοπή κουταβιών από την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία ως δράστης των κλοπών κατανομάστηκεσ μία γυναίκα η οποία αποτελεί γνωστή φιγούρα στο κέντρο της πόλης. Η
συγκεκριμένη γυναίκα, όπως αναφέρει πάντα η καταγγελία, παρουσιάζεται
στον κόσμο ως μέλος της Ζωόφιλης Δράσης και ζητά χρήματα από τους
πολίτες για την προτασία των ζώων.

Με ανακοίνωσή της η Ζωόφιλη Δράση ξεκαθαρίζει την θέση της λέγοντας πως η συγκεκριμένη γυναίκα δεν έχει πλέον καμία συμμετοχή στο Σωματείο.

Εισαγγελική παρέμβαση

Για το θέμα παρενέβη η εισαγγελία Ηρακλείου που διέταξε την ανεύρεση των σκυλιών και την αφαίρεσή τους από την κατοχή της συγκεκριμένης γυναίκας.

Με την βοήθεια των αστυνομικών αρχών την περασμένη Πέμπτη έγινε έλεγχος σε σπίτι που διατηρούσε η συγκεκριμένη γυναίκα στην οδό Πεδιάδος.

Εκεί βρέθηκαν 11 σκύλοι, μεταξύ των οποίων, κουτάβια τα οποία είχαν κλαπεί αλλά και δύο Βέλγικα, που υπέφεραν από ασιτία.

Μάλιστα, κατά την επιχείρηση της αστυνομίας για την επιστροφή των σκύλων στις οικογένειές τους αλλά και στο Κυνοκομείο Ηρακλείου, η γυναίκα που παρουσιάζεται ως ζωόφιλη αντέδρασε έντονα, εμποδίζοντας για λίγη ώρα τους αστυνομικούς στο να κάνουν την δουλειά τους.

Διέρρηξε το Κυνοκομείο και έκλεψε τρία σκυλιά

Δύο μέρες μετά που η αστυνομία προχώρησε στην αφαίρεση των σκυλιών από το σπίτι της οδού Πεδιάδος η συγκεκριμένη γυναίκα εμφανίστηκε αποφασισμένη να πάρει όσα περισσότερα μπορεί πίσω.

Από τα 11 σκύλους, που αφαιρέθηκαν οι πέντε μεταφέρθηκαν στο Κυνοκομείο Ηρακλείου για περίθαλψη.

Η γυναίκα – που παρουσιάζεται ως ζωόφιλη – το περασμένο Σάββατο διέρρηξε το Κυνοκομείο και έκλεψε από μέσα τρία κουτάβια.

Αναζητούν επιπλέον χώρους «φυλάκισης» κουταβιών

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και των υπολοίπων χώρων «φυλάκισης» που διατηρεί η συγκεκριμένη γυναίκα σε περιοχές του Ηρακλείου.

Η Ζωόφιλη Δράση παρακαλεί όποιον γνωρίζει το ο,τιδήποτε ή έχει πέσει κάτι στην αντίληψή του να ενημερώσει είτε την αστυνομία είτε τα γραφεία του Σωματείου.

Πηγή: cretapost.gr

*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: [email protected]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις