Πολλά είναι τα γνωρίσματα της προσωπικότητας που μπορεί να γοητεύσουν το αντίθετο φύλο, όπως η εξωστρέφεια, η δεκτικότητα στις νέες εμπειρίες, η τρυφερότητα και η αισιοδοξία.

Φαίνεται όμως ότι κάποιο ξεχωρίζει όσον αφορά τις επιτυχίες στο (-)ουαλικό τομέα.

Μια νέα έρευνα που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Γκελφ και το Πανεπιστήμιο του Νίπισινγκ στον Καναδά δείχνει ότι η ανιδιοτέλεια είναι… (-)ι!

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση British Journal of Psychology, οι άνθρωποι που βοηθούν τους γύρω τους είναι πιο επιθυμητοί στο αντίθετο φύλο, έχουν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους και κάνουν συχνότερα (-).

«Η μελέτη αυτή είναι η πρώτη που δείχνει ότι ο αλτρουισμός μεταφράζεται σε επιτυχίες στον ερωτικό τομέα» αναφέρει ο καθηγητής Ψυχολογίας Πατ Μπάρκλεϊ από το Πανεπιστήμιο του Γκελφ.

Ο καθηγητής Στίβεν Άρνοκι από το Πανεπιστήμιο του Νίπισινγκ με τη σειρά του σχολιάζει: «Φαίνεται πως ο αλτρουισμός αναπτύχθηκε στους ανθρώπους εν μέρει επειδή λειτουργεί ως ένδειξη για την ύπαρξη και άλλων επιθυμητών γνωρισμάτων που εξυπηρετούν τη διαιώνιση του είδους.»

Οι ερευνητές κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα έπειτα από προσωπικές συνεντεύξεις που πήραν από περίπου 800 άτομα σχετικά με την ερωτική τους ζωή και το βαθμό προσφοράς τους στην κοινότητα (π.χ. φιλανθρωπικό έργο, δωρεά αίματος, βοήθεια σε άγνωστο για να περάσει το δρόμο, δωρεά χρημάτων, βοήθεια σε κάποιο συμμαθητή/συμφοιτητή κ.α.).

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ηλικία αλλά και άλλα στοιχεία της προσωπικότητας, ο αλτρουισμός αναδείχθηκε σε σημαντικό παράγοντα «πρόβλεψης» της (-)ουαλικής επιτυχίας των συμμετεχόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και η ανιδιοτελής προσφορά είναι επιθυμητό γνώρισμα και στα δύο φύλα, φαίνεται να δίνει περισσότερους «πόντους» επιτυχίας στους άντρες απ’ ό,τι στις γυναίκες.

Πηγή: onmed.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις