Γράμμα στον Άγιο Βασίλη, «στέλνει» ο Ούσκο, το ανάπηρο αρκουδάκι, που έχει περιθάλψει ο «Αρκτούρος» και είναι το μόνο στον κόσμο που… περπατάει με ειδικό αμαξίδιο.

«Άγιε Βασίλη, φέτος ήμουν πολύ δυνατό αρκουδάκι. Το 2016 ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για μένα. Οι γιατροί που με εξέτασαν βρήκαν ότι το πρόβλημα στη σπονδυλική μου στήλη δεν διορθώνεται και ότι δεν θα μπορούσα ποτέ ξανά να περπατήσω κανονικά. Ευτυχώς ήμουν σε καλά χέρια στον “Αρκτούρο” και οι φροντιστές του μου έφεραν ένα ειδικό καροτσάκι που σχεδιάστηκε ειδικά για μένα. Είμαι, μου είπαν, το πρώτο αρκουδάκι στον κόσμο που περπατάει με καροτσάκι! Χάρη σ’ αυτό μπορώ να περπατάω, να ψάχνω τροφή και να παίζω στην πισίνα που μου έφτιαξαν γιατί τρελαίνομαι για τα παιχνίδια στο νερό! Άγιε Βασίλη, για τη νέα χρονιά δεν θέλω κάποιο δώρο για μένα. Θέλω να βοηθήσεις τον “Αρκτούρο” να συνεχίσει να με φροντίζει. Κι εγώ υπόσχομαι να είμαι καλό και δυνατό αρκουδάκι».

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του Αρκτούρου Πάνος Στεφάνου, το αρκουδάκι περπατάει χάρη σε ένα ειδικό καρότσι, το οποίο και πρέπει να αλλάζει, καθώς μεγαλώνει.

«Έχουμε ήδη προμηθευτεί το τρίτο καροτσάκι στο οποίο δεν έχει ανέβει ακόμα, αλλά πολύ σύντομα θα το χρησιμοποιήσουμε με στόχο να καλύψει τις ανάγκες του στο εξής» ανέφερε, προσθέτοντας ότι πλέον ο Ούσκο δεν σέρνεται και οι πληγές που είχε δημιουργήσει πριν προμηθευτούν το αμαξίδιο, έχουν επουλωθεί.

Να σημειωθεί ότι το αμαξίδιο κατασκευάστηκε στην Ελλάδα από τον Βασίλη Τζιγκούρα, ο οποίος το εμπνεύστηκε και το υλοποίησε. Ο κ. Τζιγκούρας ειδικεύεται στην κατασκευή αναπηρικών αμαξιδίων για ζώα. Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στην ομάδα του στο Facebook +2 feet

*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: [email protected]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις