Μια ινδονησιακή οργάνωση υπεράσπισης των άγριων ζώων απηύθυνε έκκληση στις αρχές να περιθάλψουν και στη συνέχεια να απελευθερώσουν κάποιες αποσκελετωμένες αρκούδες Helarctos malayanus, που η οργάνωση καταγγέλλει ότι λιμοκτονούν σε έναν ιδιωτικό ζωολογικό κήπο κοντά στην πρωτεύουσα Τζακάρτα.

Η Scorpion Wildlife Trade Monitoring Group έδωσε στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα ένα πολύ λυπηρό βίντεο που δείχνει αποστεωμένες Αρκούδες του Ήλιου (ή Αρκούδες της Μαλαισίας) να περιμένουν από τους επισκέπτες να ρίξουν φαγητό μέσα στα κλουβιά τους σε έναν ιδιωτικό ζωολογικό κήπο στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, την Μπαντούνγκ.

“Αυτές οι αρκούδες που λιμοκτονούν εντοπίστηκαν αρχικά στα μέσα του 2016”, δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών της οργάνωσης Μάρισον Γκουτσιάνο στο Ρόιτερς, προσθέτοντας ότι πρόκειται για 11 αρκούδες συνολικά.

“Το ταχύτερο και πιο σημαντικό βήμα είναι να ελεγχθεί η κατάσταση της υγείας τους. Αν είναι άρρωστες να τις περιθάλψουμε. Ελπίζουμε ότι αυτές οι αρκούδες θα μπορέσουν να αφεθούν ελεύθερες από τα κλουβιά τους στο Bandung Zoo“, υπογράμμισε.

Εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου δήλωσε ωστόσο ότι επιθεωρητές της κυβέρνησης επισκέφθηκαν τον κήπο λίγο μετά την κυκλοφορία του βίντεο και έκριναν ότι οι αρκούδες είναι υγιείς.

“Μας επισκέφθηκαν άνθρωποι από την Εθνική Υπηρεσία Προστασίας που έκαναν έλεγχο (…) και έκριναν ότι όλες οι αρκούδες είναι υγιείς”, δήλωσε ο Σουντάριο, εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου.

Στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, τη Σουραμπάγια, υπάρχει ο “ζωολογικός κήπος του θανάτου”, ο οποίος έχει ονομαστεί έτσι επειδή δεκάδες ζώα έχουν πεθάνει εκεί λόγω της παραμέλησής τους.

*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: [email protected]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις