Το άλογο της γαλλικής προεδρικής φρουράς που πρόσφερε ως δώρο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ έχει τεθεί σε καραντίνα στο Πεκίνο, γράφουν ο επίσημος κινεζικός Τύπος που δημοσιεύει φωτογραφίες του αλόγου μέσα στο «μποξ» του.
Ο “Vesuve de Brekka”, ένα ευνουχισμένο καφέ άλογο οκτώ χρονών, με μαύρο το κάτω σημείο των ποδιών, τη χαίτη, και την ουρά, χαρακτηριστικό άλογο της φρουράς, έφθασε στην Κίνα με ειδική πτήση στις 4 Ιανουαρίου, μερικές ημέρες πριν από την πρώτη επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας στο Πεκίνο. Στο ταξίδι το συνόδευσαν ο αρχικτηνίατρος και ο ιππέας – εκπαιδευτής της προεδρικής φρουράς.
Έπειτα από έναν έλεγχο, το άλογο τέθηκε για 30 ημέρες μέσα σε στάβλο καραντίνας, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, δήλωσε ο Ουάνγκ Σιαοζιέ, εκπρόσωπος των υπηρεσιών ελέγχου και καραντίνας του Πεκίνου. “Πριν από την άφιξή του, απολυμάναμε τρεις φορές το χώρο του και ετοιμάσαμε αυτά που χρειάζεται, κυρίως τροφή και φάρμακα. Δύο κτηνίατροι και τρεις εκτροφείς παρέχουν κάθε φροντίδα στο ζώο, η υγεία του οποίου είναι άριστη”, δήλωσε στη Λαϊκή Ημερησία.
Καθώς το άλογο είναι σε καραντίνα, ο Εμανουέλ Μακρόν παρέδωσε μια φωτογραφία του δώρου του στον Σι Τζιπινγκ, στην πρώτη τους συνάντηση στο Πεκίνο στις 8 Ιανουαρίου. Ο Vesuve de Brekka, όπως είναι το όνομά του, μετά την καραντίνα, θα μεταφερθεί στους εθνικούς στάβλους καθώς ανήκει πλέον στον αρχηγό του κινεζικού κράτους και θα ενταχθεί στο ιππικό του.


Το άλογο γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 2009 σε ένα μικρό εκτροφείο της Κάτω Νορμανδίας. Εντάχθηκε στη Φρουρά της Γαλλικής Προεδρίας το 2012 και πραγματοποίησε την τελευταία του προεδρική συνοδεία στις 11 Νοεμβρίου του 2017 στη Λεωφόρων των Ηλυσίων Πεδίων.
“Κατά την επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στο Παρίσι το 2014, ο πρόεδρος της Κίνας μετέβη από το Μέγαρο των Απομάχων στο Μέγαρο των Ηλυσίων συνοδεία 104 ιππέων της προεδρικής φρουράς και εντυπωσιάστηκε από αυτή την άριστη τεχνογνωσία”, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.
Τα άλογα της προεδρικής φρουράς επισφραγίζουν τον επίσημο χαρακτήρα της απόδοσης τιμών κατά την υποδοχή των αρχηγών κρατών, σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων. Το καθένα από αυτά αγοράζεται σε ηλικία 3 ετών από ιδιώτες εκτροφείς και πρέπει να πληροί τα κριτήρια του μεγέθους και της εμφάνισης. Μένει 15 χρόνια στην ενεργό υπηρεσία.
This picture dated Dec. 29, 2017 provided by the office of the French Presidency shows a member of the Republican Guard riding a nine-year-old dark brown horse named Vesuve de Brekka at an unknown location in France. French President Emmanuel Macron,
Ο στρατηγός Νταμιέν Στιμπίγκ, διοικητής της Προεδρικής Φρουράς, συνόδευσε την επίσημη γαλλική αντιπροσωπεία στην Κίνα. Η σέλα που προσφέρθηκε μαζί με το άλογο χρονολογείται από το 1874 και αποτελούσε εξοπλισμό των συνταγμάτων του ιππικού του γαλλικού στρατού. Σήμερα μόνο η προεδρική φρουρά χρησιμοποιεί αυτό τον τύπο της σέλας.
Εκτός από το άλογο, ο Μακρόν πρόσφερε την ιπποσκευή του και ένα σπαθί ιππικού, πάνω στο οποίο ήταν χαραγμένη η φράση: “Εμανουέλ Μακρόν Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας – Πεκίνο – Ιανουάριος 2018”.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις