Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του ανακαινισμένου νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Πρόκειται για το μοναδικό νοσοκομείο του νησιού, κατασκευασμένο το 1931, που επεκτάθηκε με την κατασκευή δυο νέων κτιρίων, περίπου 5.000 τετραγωνικών μέτρων, και ενώ εκσυγχρονίστηκε και η παλαιά πτέρυγα, συνολικού εμβαδού 8.500 τετραγωνικών μέτρων.

Εγκαινιάζοντας τη νέα περίοδο της προσφοράς του νοσοκομείου Μυτιλήνης στους κατοίκους της Λέσβου, και όχι μόνο, ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στη «νέα περίοδο για τη χώρα που σηματοδοτεί η έξοδος από τα μνημόνια», ενώ σημείωσε πως «έχει κοπεί η μίζα στην κορυφή της πυραμίδας, όπου τα πολλά λεφτά πάνε σε λίγους, πράγμα που μας επιτρέπει να κάνουμε έργα».

«Είναι μεγάλο το αποτέλεσμα όταν δεν "τα πιάνεις". Το αποθεματικό του υπουργείου το διαθέτουμε σε έργα. Κι όταν δεν "τα πιάνεις ", το ένα ευρώ γίνεται δύο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πολάκης ανακοίνωσε την ανακατασκευή της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Μυτιλήνης, που βρίσκεται έξω από τις νέες ή τις ανακαινισμένες παλιές πτέρυγες, και ζήτησε από τη διοίκηση του νοσοκομείου «να τελειώνουμε με τους εργολάβους», εξηγώντας ότι εξοικονομούνται πολύ περισσότερα χρήματα όταν επιλέγονται οι ατομικές συμβάσεις από τους εργολάβους καθαριότητας. «Πρέπει να φύγουν στους επόμενους τέσσερις μήνες, είστε το μόνο νοσοκομείο στο Βόρειο Αιγαίο με εργολάβους» σημείωσε.

Τέλος ο κ. Πολάκης ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί το νεοϊδρυθέν αιμοδυναμικό τμήμα με την αγορά στεφανιογράφου, καθώς και η μονάδα νεογνών, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι αεροκομιδές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις