Τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ώστε κάποιος να καλλιεργήσει φαρμακευτική κάνναβη ξεκαθαρίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και επιτρέπει πλέον την καλλιέργειά της και στη χώρα μας.

Την Υπουργική Απόφαση υπογράφουν οι υπουργοί υπουργοί, Ν. Τόσκας, Αλ. Χαρίτσης Στ. Κοντονής Α. Ξανθός Β. Αποστόλου και βάσει αυτής αρμόδιες αρχές για την εποπτεία των εγκαταστάσεων των μονάδων, αλλά και τη μεταφορά του προϊόντος, ορίζονται η Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΔΑ/ΑΕΑ), οι οικείες Αστυνομικές Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας, τα οικεία Τμήματα Ασφαλείας και, όπου δεν υφίστανται τέτοια, τα οικεία Αστυνομικά Τμήματα.

Η ιατρική κάνναβη είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, ενώ γενικότερα, η χρήση του φυτού για ιατρικούς λόγους μας γυρνά χιλιάδες χρόνια πίσω.

Έρευνες συγκλίνουν στο ότι βοηθά στη μείωση της ναυτίας και των έμετων κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, στη βελτίωση της όρεξης σε άτομα με HIV/AIDS και στη μείωση χρόνιων πόνων και μυικών σπασμών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις