Δωρεάν κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των αθλητών, σε επίπεδο προαθλητικού ελέγχου, διαγνωστικών εξετάσεων, αλλά και επεμβάσεων ή νοσηλείας, σε όποια περίπτωση απαιτηθεί, εξασφαλίζει η συνεργασία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) με το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center ως υποστηρικτή της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας Τόκιο 2020.

Τη συνεργασία ανακοίνωσανσε ειδική εκδήλωση, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος και ο πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, Γεράσιμος Τσιαπάραςκαι όπως είπαν, ενισχύει ουσιαστικά το σύνολο των αθλητών και αθλητριών που θα προετοιμαστούν για συμμετοχή στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, καθώς συνοδεύει την προσπάθειά τους με την παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου σε ένα από τα πλέον σύγχρονα νοσηλευτικά κέντρα της χώρας.

«Η ιατρική κάλυψη των αθλητών είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μία περίοδο εντατικής και επίπονης προετοιμασίας, που έχει ως στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η συνεργασία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με το "Ερρίκος Ντυνάν" μειώνει τα δικά μας εμπόδια…» ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της ΕΟΕ, Βασιλική Μιλλούση.

Πρόκειται για κοινωνική χορηγία που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή στον δρόμο για το ΤΟΚΙΟ 2020», το οποίο έχει σχεδιάσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στοχεύοντας να στηρίξει σε πολλαπλά επίπεδα το πλάνο της ολυμπιακής προετοιμασίας και την ομάδα των αθλητών και αθλητριών που διεκδικούν τη συμμετοχή τους στην ολυμπιακή αποστολή.

«Είμαστε περήφανοι γι' αυτήν τη συνεργασία και θα επιδιώξουμε να επεκταθεί και σε άλλα πεδία, μέσα από κοινές δράσεις με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή» σημείωσε ο κ.Τσιαπάρας. «Αναμφίβολα, πρόκειται για συνεργασία απολύτως ευθυγραμμισμένη με τους στρατηγικούς στόχους του "Ερρίκος Ντυνάν", όπως και της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης. Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, έχουμε από καιρό συνεργασία και στηρίζουμε την προσπάθεια των εθνικών ομάδων αρκετών αθλητικών ομοσπονδιών.

Με την απόφαση, ωστόσο, να βρισκόμαστε δίπλα στους αθλητές ως υποστηρικτές της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, το μήνυμά μας είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς αποτελεί μία έμπρακτη στήριξη του ελληνικού αθλητισμού στο σύνολό του και των αθλητών και αθλητριών που τον υπηρετούν και θέλουν να σηκώσουν τη χώρα μας ψηλότερα. Αυτός είναι ένας κοινός στόχος με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η πυξίδα μας» πρόσθεσε.

Ο κ. Καπράλος τόνισε ότι η συνεργασία «ανακουφίζει περισσότερο τους ίδιους τους αθλητές, καθώς ξέρουν ότι έχουν εξασφαλίσει με τις ιατρικές εξετάσεις την πρόληψη που όλοι ξέρουμε ότι είναι το μείζον στην περίπτωση της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του προβλήματος, ενώ παράλληλα γνωρίζουν ότι σε περίπτωση ασθένειας ή τραυματισμού θα έχουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία από ένα άρτια καταρτισμένο και εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

«Για την Τράπεζα Πειραιώς, η εταιρική υπευθυνότητα έχει την έννοια της ενσωμάτωσης, σε εθελοντική βάση, κοινωνικών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δράσεων στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και στις επαφές της με τα ενδιαφερόμενα μέρη» επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου χαιρετίζοντας την εκδήλωση. «Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συνεργασία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center ως υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας Τόκυο 2020» πρόσθεσε.

Ο κ. Μεγάλου υπογράμμισε ότι η Τράπεζα Πειραιώς υλοποιεί παρόμοιες δράσεις μέσω πλήθους πρωτοβουλιών, όπως, για παράδειγμα, κινητές μονάδες σε νησιά άγονης γραμμής, δράσεις εθελοντισμού οι οποίες ανήλθαν σε πάνω από 120 τον τελευταίο χρόνο, στήριξη σε αγρότες μέσω 30 Κέντρων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας ανά την Ελλάδα, κ.ά.

Στην ειδική εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, της ιατρικής κοινότητας και των αθλητών, έγινε εκτενής αναφορά στον σχεδιασμό του νοσηλευτικού κέντρου για συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του, από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, Θέμο Χαραμή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις