Το προσδόκιμο ζωής των Κινέζων αυξήθηκε στα 76,7 χρόνια το 2017, σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές. Το ποσοστό παιδικής θνησιμότητας μειώθηκε σε 6,8 θανάτους ανά 1.000 γεννήσεις, ενώ το ποσοστό μητρικής θνησιμότητας μειώθηκε σε 19,6 ανά 100.000 γεννήσεις, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Η Κίνα βλέπει να αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής των πολιτών της με την πάροδο των ετών: από 74,83 χρόνια το 2010, σε 76,34 το 2015 και σε 76,7 χρόνια το 2017. Η άνοδος αυτή αποδίδεται στη βελτιωμένη δημόσια υγεία, στον έλεγχο και την πρόληψη ασθενειών, στη φροντίδα κατά τη διάρκεια του τοκετού, αλλά και στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Στα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αναφέρεται και η αξιοσημείωτη πρόοδος στη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης καθώς οι ιατρικοί λογαριασμοί, ιδίως οι ιατρικές δαπάνες, έχουν μειωθεί. Εν τω μεταξύ, περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν θεραπεία σε κλινικές πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης καθώς ο συνδυασμός λεπτομερούς διάγνωσης και θεραπείας εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις